Nu kommer Ord & Äventyr för förskoleklass

Äntligen kommer Ord & Äventyr för förskoleklass! Författaren, Katarina Genar, känd för sina engagerande barnböcker, ger oss en smygtitt på nya boken. Här möter vi Dima och Ville när de börjar i förskoleklass och blir vänner. 

– Här finns något som lockar alla barn, säger Katarina Genar.  

I vår kommer Ord & Äventyr för förskoleklass med läseboken Äventyr med Dima och Ville. Här är det lätt att känna igen sig i berättelsens vardagliga händelser som att tappa en tand, börja skolan och gå till biblioteket. 

– Det är viktigt att barnen känner sig engagerade och uppslukade av historien, säger Katarina som har lång erfarenhet av att  skapa relaterbara och meningsfulla berättelser för barn. 

Fångar barnens läsintresse
Katarinas berättelser bygger ofta på  spänning, lekfullhet och engagemang, viktiga aspekter för att fånga barnens läsintresse. 

 – Jag vill skildra en värld som man vill vara i så att man längtar efter att läsa! säger Katarina.

Berättelsen handlar om vänskap och gemenskap när Dima och Ville börjar i förskoleklass och lär känna varandra. 

– Jag hoppas eleverna ska ha roligt när de läser och att de känner att de får nya vänner. Att de får nya kompisar som de kan hålla i handen i sitt fortsatta läsäventyr, avslutar Katarina. 

Nyfiken på Ord & Äventyr?

Ord & Äventyr har snabbt blivit en populär serie i svenska för lågstadiet. Spännande äventyr med stor värme och humor väcker lusten för läsning och samtal. 

Läs mer om serien Ord & Äventyr, bläddra i smakprov och titta på filmer. 

Läs mer 

16 Jan 2024