Ses vi på Bokmässan? 

På årets bokmässa den 27-30 september samlas skola och utbildning på ett nytt, mer koncentrerat område med ett stort antal utställare inom utbildningsområdet. Här finns också den nya satsningen Lärarscenen, vars program arrangeras i samarbete med Lärarnas Riksförbund. Gleerups finns representerade på utbildningsområdet och medverkar även på Lärarscenen. 

 

På Lärarscenen möter du högaktuella personer som utmanar dina tankar och ger uppslag till din egen utveckling i din yrkesroll och som människa.

Vi ses i montern!
Kom förbi Gleerups monter och träffa oss och prata digital skola och utveckling.  Vill du upptäcka nyheter och smarta funktioner i Gleerups digitala läromedel? Vi dig gärna en guidad visning.
Välkommen till monter C04:02.

Föreläsningar för lärare
Missa inte de många spännande föreläsningarna som hålls på Lärarscenen. Bland andra kan du lyssna till Lotta Persson, Gleerups och vår författare Jenny Edvardsson. Se deras program nedan. 
Se hela programmet Lärarscenen
 


 

Torsdagen den 27 september kl 13.30

Digital läsning och läromedel, hur hänger det ihop?

Läsning och läsförståelse är ständigt högaktuella ämnen i skolan. Hur går det egentligen med läsförståelsen i en digital samtid? Det är en fråga som engagerar många lärare och inte minst oss. Få en en kort introduktion i ämnet digital läsning och några tips på strategier du kan förhålla dig till i undervisningen. 

Föreläsare: Lotta Persson, processledare digital utveckling, Gleerups

 

 


 

Fredagen den 28 september kl 11:00

Vi berättar och påverkar! Elevers eget berättande som drivkraft för att erövra språket!

Att erövra språket är nödvändigt för att förstå och samspela med världen. Jenny Edvardsson, lärare på Wendegymnasiet i Kristianstad, samtalar med Emma Nääs, lärare på Jonslunds skola i Essunga, om hur den multimodala språkutvecklingen, stärkt av digitaliseringen, fungerar som elevens nyckel till språket och världen. Både Jenny och Emma är tidigare pristagare till lärarpriset Guldäpplet.

 

 


Nyfiken på digitala läromedel? 
Passa på att prova de ämnen du vill gratis under 30 dagar. Upptäck alla smarta funktioner som hjälper till att inhämta kunskap och utveckla förmågor utifrån varje elevs behov.

14 Sep 2018