Smarta nyheter i Gleerups läromedel

Nu hittar du färdiga prov från Gleerups digitala läromedel tillgängliga i Trelson Assessment. Du kan även använda dina läromedel i låst läge med Trelson Focus för att minska elevernas distraktioner. Hur smidigt som helst! Dessutom kan dina elever nu träna på ord och begrepp med flashcards direkt i sina läromedel.   

asset_image

I Gleerups digitala läromedel hittar du gott om färdiga prov som underlättar och spar tid för dig som lärare. Jobbar du med Trelson? Nu finns färdiga prov från Gleerups läromedel också tillgängliga i Trelson Assessment. 

Proven i Gleerups läromedel länkas direkt till Trelson och kan användas av alla lärare som har tillgång till både Trelson och Gleerups digitala läromedel. Självklart kan du också själv redigera proven från Gleerups läromedel och dela med dina kollegor inne i Trelson. 

Aktuella prov som är länkade till Trelson hittar du just nu i Gleerups engelska, samhällskunskap och biologi för hela 4-9 och dessutom i Gleerups fysik och kemi för 7-9. Löpande kommer det att fyllas på med prov i fler ämnen.

När lärare och elever använder Trelson behöver de inte välja mellan pärm eller skärm! De kan dra nytta av de digitala verktygens fördelar, men snabbt och enkelt låsa ute deras nackdelar.

Minska elevernas digitala distraktion
Med Trelson Focus har du möjlighet att använda Gleerups läromedel i låst läge. Här kan du minska elevernas digitala distraktion genom att blockera oönskade tjänster på datorn, så att eleverna kan fokusera på sitt lärande fullt ut.

– När lärare och elever använder Trelson behöver de inte välja mellan pärm eller skärm! De kan dra nytta av de digitala verktygens fördelar, men snabbt och enkelt låsa ute deras nackdelar, säger Sara Bruun, lärare och produktspecialist Trelson.


Läs mer om hur du använder Gleerups prov i Trelson 

Träna ord och begrepp med nya flashcards 
Att träna och förklara ord och begrepp är en viktig del i lärandet och kan användas både som inledning av ett nytt avsnitt eller som repetition. Ord- och begreppslistorna hjälper dina elever att sätta orden i rätt sammanhang och att enkelt se vilka ord och begrepp som hör till ett visst avsnitt.

Nu kan dina elever träna på ord, begrepp och glosor med flashcards direkt i Gleerups digitala läromedel. Du som lärare kan välja vilka ord som eleverna ska träna på. 

Elever och lärare står alltid i centrum för utvecklingen av Gleerups digitala läromedel. Vi vill att läromedlen ska vara smarta verktyg i undervisningen. Funktionen med att träna ord och begrepp med flashcards är ett fint tillskott. 

– Elever och lärare står alltid i centrum för utvecklingen av Gleerups digitala läromedel. Vi vill att läromedlen ska vara smarta verktyg i undervisningen. Funktionen med att träna ord och begrepp med flashcards är ett fint tillskott i Gleerups digitala läromedel, säger Marcus Ander, Gleerups.

Just nu hittar du nya ord- och begrepps- och gloslistor med flashcards i Gleerups Biologi, Kemi, Fysik, Teknik och Engelska 4-6 och i Gleerups Geografi, Historia, Samhällskunskap, Religion, Biologi, Kemi, Fysik, Teknik och Engelska 7-9 samt för Viewpoints 1 (Gy). Löpande kommer det att byggas på med fler ämnen efterhand.

Prova nya smarta funktioner! 

Är du nyfiken på nya smarta funktioner i Gleerups digitala läromedel men har inte provat ännu? Prova valfritt digitalt läromedel kostnadsfritt  i 30 dagar – som enskild lärare eller flera lärare tillsammans med elever på skolan. Välj det som passar er!

Prova gratis i 30 dagar!

15 Apr 2024