Smarta tips för en smidig skolstart

Sommaren och en avkopplande ledighet står för dörren! Passa på att redan nu i juni lägga tid på att rensa i Gleerups portal och förbereda för hösten, så att så mycket som möjligt finns på plats till terminsstart. Så kan du sedan njuta av ett långt sommarlov! Här kommer tre smarta tips för en smidig skolstart.

Rensa och städa

När ett läsår tar slut rekommenderar vi en rensning av användare där du tar bort de elever och lärare som slutar.

Det är också bra att rensa bort de klasser och grupper som inte ska användas kommande läsår, samt vid behov döpa om de klasser som ska finnas kvar.

Har din skola en integration med Gleerups sköts detta automatiskt. 

Ta hjälp av Manual för administration av digitala läromedel 

Nyanställd personal redan nu?

Ge lärare som ska börja till hösten inloggningsmöjligheter redan nu. Det brukar vara uppskattat att kunna förbereda sig i nya system och lära känna sitt digitala läromedel.

Tipsa gärna nyanställda om Gleerups onlineutbildning som guidar dig steg för steg genom funktioner och finesser i Gleerups digitala läromedel. Du kan ta del av utbildningen när du själv vill och följa den i din egen takt.

Till Gleerups onlineutbildning 

Återaktivera licenser 

Om din skola har längre avtal med Gleerups så måste du aktivera licenser för läromedlen på nytt till höstterminen.

De läromedelslicenser som måste återaktiveras visas då med gråtonade bilder. Klicka på de tre prickarna vid läromedlets namn och välj "Aktivera lärarlicens". 

13 Jun 2023