Vabruari är här – så löser du vikariefrågan

Just nu är det förkylningstider och många både lärare och elever är sjuka på skolorna runt om i landet. Februari är här eller vabruari som det också kallas, den här tiden när många föräldrar måste vara hemma för att ta hand om sjuka barn. Med digitala läromedel har du helt nya möjligheter att förbereda vikarier eller kollegor. Med tre enkla steg löser du vikariefrågan!

För lärare är det ofta en utmaning med vikariefrågan. Hur kan man säkerställa en bra undervisning för eleverna när man själv är sjuk eller vabbar för sitt barn? Det är ju inte alltid man vet om vikarien har vare sig ämnesbehörighet eller rimlig förberedelsetid. En vikarie eller kollega får hoppa in och den planering man som lärare har gjort går i stöpet.

Det digitala läromedlet underlättar och garanterar såväl ämnesinnehåll som lämpliga, interaktiva arbetsuppgifter. En bra lösning både för dig, eleverna och vikarien.

Tre enkla steg 
1. Skapa några vikariekonton på gleerupsportal.se och ha alltid som rutin att ge tillfälliga vikarier inloggningsuppgifter när de kommer till skolan

2. Koppla era vikariekonton till alla klasser på skolan, så har vikarien alltid tillgång till de läromedel
eleverna har

3. Använd Tilläggsfunktionen för att ge eleverna instruktioner direkt i läromedlet

Mer flexibelt arbetssätt 
På Tångvallaskolan har man en vikarieinloggning till Gleerups portal som når allt material som används på skolan, från år 4 upp till år 9. 

– Att kunna skicka länkar till vikariesamordnare och på så vis dessutom ge vikarien chansen att förkovra sig lite innan i materialet, underlättar. Så tummen upp för digitalt, mer flexibelt när man själv eller elever är frånvarande, säger Christian Berggren, lärare på Tångvallaskolan.

Nyfiken på Gleerups digitala läromedel?
Passa på att prova Gleerups digitala läromedel gratis i 30 dagar

06 Feb 2019