Bättre resultat med Mattekojan!

Mattekojan har fokus på att bygga elevernas förståelse för matematiska begrepp och tankar och ligger i linje med Skolverkets bedömningsstöd i taluppfattning. Lärare som arbetar med Mattekojan ser en ökad förståelse för och kunskapsutveckling inom matematik hos sina elever.

asset_image

– Även de elever som har det svårt befäster kunskap, säger Jessica Carlsson, lärare på Ladubacksskolan i Arboga.

Malin Relefors som är lärare på Kvarngärdesskolan Uppsala International School, berättar att det inte bara gått bra för de elever som är "svagare" från början, utan även de riktigt duktiga eleverna har utmanats. 

Mattekojan passar perfekt i min klass! Boken är tydlig och eleverna har fått en bra grund att stå på. När jag kollade av bedömningsstödet så visade det att eleverna hade befäst begreppen och visade på en god taluppfattning.

Fokus på taluppfattning

I vartannat kapitel arbetar eleverna med taluppfattning. Matematiska begrepp gås noggrant igenom och nya metoder och strategier visas först i ett lågt talområde. Det hjälper eleverna att förstå och de vågar själva prova. Därefter kan eleverna överföra tankarna till högre talområden. 

– Det fokus som Mattekojan har på att dela upp tal istället för att lägga till eller ta bort gör att eleverna förstår på djupet, menar Malin Relefors på Kvarngärdesskolan Uppsala International School.

Det jag gillar allra bäst med Mattekojan är att den stannar kvar länge vid de låga talen, att begreppen är det viktiga. Den här boken sviker inte eleverna!

Tips! Repetitionskapitel i Mattekojan 1b, 2b och 3b

De sista kapitlet i Mattekojan b-böcker är repetitionskapitel. Här har vi samlat alla grundläggande moment inom taluppfattning och aritmetik som eleverna bör kunna när de slutar skolåret. I årskurs 3 är repetitionskapitlet perfekt för extra träning inför Nationella proven!

Nyfiken på Mattekojan?

Läs mer om hela serien för Mattekojan F-3, bläddra i smakprov, titta på filmer och beställ provexemplar!

Läs mer om Mattekojan

02 Maj 2024