Kaos och kosmos, Filosofi 1, digitalt läromedel, elev, 12 må

Digitalt
Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här
Produkt
Kaos och kosmos, Filosofi 1 är ett läromedel i filosofi för gymnasiet och vuxenutbildningen som täcker in hela det centrala innehållet för kursen Filosofi 1.

Aktuellt innehåll med hög kvalitet
Med Kaos och kosmos, Filosofi 1 får du ett digitalt läromedel av hög kvalitet med innehåll som alltid är aktuellt. Här diskuteras de stora frågorna, det goda livet, den vetenskapliga metoden, språket och värdena. Fokus ligger på teorier, frågor och modeller som är väl förankrade i dagens samhälle, med nedslag och exempel i filosofer och i historien. 

Varje avsnitt har en inledande, tydlig sammanfattning och en genomgång av huvudlinjerna. Det gör det enkelt att få ett bra grepp om innehållet. Inledningen fungerar också utmärkt som repetition efter läsningen. Avsnittets genomgångar varvas sedan med konkreta repetitions- och diskussionsfrågor.

Tester och övningar
Här finns interaktiva övningar som hjälper eleven att repetera faktainnehållet. Övningarna är självrättande, vilket gör att eleven kan testa sina kunskaper på egen hand.

Lärarstöd
Kaos och kosmos, Filosofi 1 innehåller ett lärarmaterial som ger dig som lärare pedagogiskt och praktiskt stöd. Här hittar du förslag på arbetssätt och planeringar.

Personlig lärupplevelse
Gleerups digitala läromedel har stöd för smart studieteknik och ger stora möjligheter till en personlig upplevelse. Bakgrundsfärg och textstorlek går att variera. Egna anteckningar, markeringar och favoriter samlas i personliga översikter. Det går dessutom att lyssna på all text, ljud finns i form av både inläst text (om skolan har avtal med ILT Inläsningstjänst) och talsyntes. Svåra ord och begrepp förklaras med inbyggda ordförklaringar.

Flexibelt planeringsverktyg
Du som lärare kan enkelt skapa planeringar direkt i dina digitala läromedel genom att kombinera innehåll från ett eller flera läromedel med länkar till eget och externt material. Du kan dela dina planeringar till både elever och kollegor, vilket ger stora möjligheter till individualisering.

  • Artikelnr : 51104614
Om serien
Kaos och kosmos – filosofi för gymnasium och vuxenutbildning

Kaos och kosmos – Filosofi

Kaos och kosmos är ett läromedel i filosofi för gymnasium och vuxenutbildning som täcker in det centrala innehållet för kursen Filosofi 1. Fokus ligger på teorier, frågor och modeller som är väl förankrade i dagens samhälle, med nedslag och exempel i filosofer och i historien.

Kaos och kosmos för Filosofi 1

  • Diskuterar de stora frågorna, den vetenskapliga metoden, språket och värdena
  • Fokuserar på teorier, frågor och modeller som är förankrade i dagens samhälle, med nedslag i historien
  • Inledande översikter konkretiserar och samlar avsnittens innehåll
  • Finns i tryckt och digital form så att du har frihet att välja vad som passar dig och dina elever bäst
  • Oavsett vilken form du väljer så finns ett gediget lärarmaterial, med förslag på arbetssätt och planeringar, i lärarversionen av det digitala läromedlet

För dig som vill arbeta med tryckt läromedel!

Kaos och kosmos är ett heltäckande läromedel för kursen Filosofi 1. Varje avsnitt har en inledande, tydlig sammanfattning och en genomgång av huvudlinjerna. Det gör det enkelt att få ett bra grepp om innehållet. Inledningen fungerar också utmärkt som repetition efter läsningen. Avsnittets genomgångar varvas sedan med konkreta repetitions- och diskussionsfrågor.

För dig som vill arbeta med digitalt läromedel!

Kaos och kosmos digitalt läromedel är ett heltäckande läromedel för kursen Filosofi 1. Här varvas texter med en rad smarta funktioner och interaktiva övningar som hjälper eleverna att repetera faktainnehållet och testa sina kunskaper på egen hand. Lärarversionen innehåller dessutom förslag på arbetssätt och planeringar. Prova gratis i 30 dagar och upptäck allt innehåll och alla funktioner!

 

Tre anledningar att testa Kaos och kosmos i din undervisning!