Relief Livsvägar, digitalt läromedel, elev, 6 mån

Nils-Åke Tidman, Kerstin Wallin
Digitalt
Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här
Relief Livsvägar är ett heltäckande digitalt läromedel för kursen Religionskunskap 1 på de yrkesförberedande programmen.


Aktuellt innehåll med hög kvalitet 
Med Relief Livsvägar får du ett digitalt läromedel av hög kvalitet med innehåll som alltid är aktuellt. Här får dina elever lära känna de fem stora världsreligionerna. De får arbeta med etik, och undersöka relationen mellan vetenskap och religion. Intervjuer med såväl troende som icke-troende ger ett personligt perspektiv på de religiösa frågorna. Fokus ligger på praktiska riter och traditioner och texten utgår i de allra flesta fall från svenska förhållanden.

Interaktivt och multimodalt 
Bilder ger ett bra stöd i inlärningen, här finns dessutom tidslinjer som förtydligar och sammanfattar.

Tester och övningar 
Här hittar du intressanta diskussionsuppgifter, självrättande övningar samt en fyllig ordlista. Material som fungerar både för individuellt arbete och till klassgenomgångar.

Lärarstöd 
Lärarversionen innehåller allt som finns i elevversionen samt utökad funktionalitet för kommunikation, resultatuppföljning samt delning av material.

Personlig lärupplevelse 
Gleerups digitala läromedel har stöd för smart studieteknik och ger stora möjligheter till en personlig upplevelse. Bakgrundsfärg och textstorlek går att variera. Egna anteckningar, markeringar och favoriter samlas i personliga översikter. Det går dessutom att lyssna på all text, ljud finns i form av både inläst text (om skolan har avtal med ILT Inläsningstjänst) och talsyntes.

Flexibel struktur ger möjlighet till individualisering 
I Relief Livsvägar har du som lärare stor flexibilitet att lägga upp undervisningen. Du kan enkelt anpassa innehållet genom att välja de avsnitt du önskar använda, och komplettera med eget material. Du kan sedan dela din egenskapade översikt med dina elever, vilket ger stora möjligheter till individualisering.  

Studiestöd på arabiska, somaliska och dari
I Relief Livsvägar finns ett integrerat studiestöd på arabiska, somaliska och dari som riktar sig till nyanlända elever. Studiestödet är en inläst bearbetning och pedagogisk förklaring av innehållet, och aktiveras via ILT Inläsningstjänst. 

  • Artikelnr : 40679833