Kompass till samhällskunskap 100, digitalt, lärare, 12 mån

Digitalt
Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här
Produkt

Kompass är en läromedelsserie i samhällskunskap för gymnasiet. Serien består av tryckta elevböcker och digitala läromedel. Kompass till samhällskunskap 100 är avsedd för gymnasiekursen Samhällskunskap 1b. Den passar även mycket bra för elever på yrkesprogrammen som vill läsa kurserna 1a1 och 1a2 i samhällskunskap.

Aktuellt innehåll med hög kvalitet
Med Kompass till samhällskunskap 100 får du ett digitalt läromedel av hög kvalitet med innehåll som alltid är aktuellt. Innehållet är tydligt och strukturerat och språket är rakt och enkelt. Fakta tas upp med verkligheten som bas och sätts i sitt vardagliga sammanhang. De olika avsnitten inleds med case som introducerar, och konkretiserar faktainnehållet.

Interaktivt och multimodalt
Text och bild varvas med självrättande tester som tränar fakta och begrepp. All text finns dessutom inläst för de som behöver extra stöd eller söker variation.

Tester och övningar
Här finns självrättande tester och övningar som lyfter aktuella problem och frågeställningar. Varje vecka uppdateras läromedlet med ett nyhetskryss som låter eleverna kontrollera om de följt med i nyhetsflödet den gångna veckan.

Lärarstöd
Lärarstödet innehåller ytterligare arbets- och diskussionsuppgifter. Varje månad läggs det ut en aktuell uppgift, Månadens Kompass, som bearbetar händelser i samtiden och där eleverna måste öva sig i att läsa och ta till sig obearbetade texter i media.
 
Personlig lärupplevelse
Gleerups digitala läromedel har stöd för smart studieteknik och ger stora möjligheter till en personlig upplevelse. Bakgrundsfärg och textstorlek går att variera. Egna anteckningar, markeringar och favoriter samlas i personliga översikter. Dessutom går det att få all text uppläst med talsyntes.

Flexibel struktur ger möjlighet till individualisering
I Kompass till samhällskunskap 100 har du som lärare stor flexibilitet att lägga upp undervisningen. Du kan enkelt anpassa innehållet genom att välja de avsnitt du önskar använda, och komplettera med eget material. Du kan sedan dela din egenskapade översikt med dina elever, vilket ger stora möjligheter till individualisering.

 • Artikelnr : 51102870
Om serien
Kompass till Samhällskunskap – samhällskunskap för gymnasium och vuxenutbildning

Kompass till samhällskunskap

Kompass till samhällskunskap är en läromedelsserie i samhällskunskap för gymnasium och vuxenutbildning. Serien består av tryckta och digitala läromedel för kurserna Samhällskunskap 1a1, 1a2 och 1b.

Kompass till samhällskunskap för kurserna Samhällskunskap 1a1, 1a2 och 1b

 • Pedagogisk och tydligt upplägg med kopplingar till det centrala innehållet 
 • Enkelt och tillgängligt språk 
 • Med intervjuer och case som levandegör innehållet på ett ypperligt sätt
 • Fakta tas upp med verkligheten som bas och sätts i sitt vardagliga sammanhang
 • Rikt illustrerad med bilder, grafik och kartor
 • Gott om övningar av varierande typ pch svårighetsgrad som tränar eleverna i analys av samhällsfenomen och knyter ihop teori och verklighet

Samhällskunskap 1a1
Läs mer och bläddra i smakprov

Samhällskunskap 1b alt.
1a1 + 1a2
Läs mer och bläddra i smakprov

För dig som vill arbeta digitalt!

Världen förändras fort och i samhällskunskap är det extra viktigt med uppdaterade och aktuella läromedel – med Kompass digitala läromedel kan du vara säker på att alltid ha tillgång till aktuellt innehåll av hög kvalitet. Här hittar du:

 • Text och bild, all text finns dessutom inläst för de som behöver extra stöd eller söker variation
 • Självrättande tester som tränar fakta och begrepp 
 • Övningar som lyfter aktuella problem och frågeställningar
 • Månadens Kompass – en längre, aktuell arbetsuppgift som läggs upp en gång i månaden 
 • Nyhetskryss varje vecka
 • Lärarmaterial i form av ytterligare arbetsuppgifter, diskussionsuppgifter, möjlighet att komplettera med eget material samt dela detta med eleverna

Samhällskunskap 1a1
Läs mer och prova

Samhällskunskap 1b alt.
1a1 + 1a2
Läs mer och prova