Kompass till samhällskunskap 50, digitalt, elev, 12 mån

Maria Eliasson, Gunilla Nolervik
Digitalt
Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här
Produkt

Kompass till samhällskunskap 50 är ett heltäckande digitalt läromedel för kursen Samhällskunskap 1a1 på de yrkesförberedande programmen.


Aktuellt innehåll med hög kvalitet 
Med Kompass till samhällskunskap 50 får du ett digitalt läromedel av hög kvalitet med innehåll som alltid är aktuellt. Innehållet är tydligt och strukturerat och språket är rakt och enkelt. Fakta tas upp med verkligheten som bas och sätts i sitt vardagliga sammanhang. De olika avsnitten inleds med case som introducerar, och konkretiserar, faktainnehåll.

Interaktivt och multimodalt 
Text och bild varvas med självrättande tester som tränar fakta och begrepp. All text finns dessutom inläst för de som behöver extra stöd eller söker variation.

Tester och övningar 
Här finns självrättande tester och övningar som lyfter aktuella problem och frågeställningar. Varje vecka uppdateras läromedlet med ett nyhetskryss som låter eleverna kontrollera om de följt med i nyhetsflödet den gångna veckan.

Lärarstöd 
Kompass till samhällskunskap 50 innehåller lärarmaterial i form av ytterligare arbets- och diskussionsuppgifter. Månadens Kompass läggs in en gång i månaden och nutidskryss en gång i veckan.

Personlig lärupplevelse 
Gleerups digitala läromedel har stöd för smart studieteknik och ger stora möjligheter till en personlig upplevelse. Bakgrundsfärg och textstorlek går att variera. Egna anteckningar, markeringar och favoriter samlas i personliga översikter. Det går dessutom att lyssna på all text, ljud finns i form av både inläst text (om skolan har avtal med ILT Inläsningstjänst) och talsyntes.

Flexibel struktur ger möjlighet till individualisering 
I Kompass till samhällskunskap 50 har du som lärare stor flexibilitet att lägga upp undervisningen. Du kan enkelt anpassa innehållet genom att välja de avsnitt du önskar använda, och komplettera med eget material. Du kan sedan dela din egenskapade översikt med dina elever, vilket ger stora möjligheter till individualisering.  

Studiestöd på arabiska, somaliska och dari
I Kompass till samhällskunskap 50 finns ett integrerat studiestöd på arabiska, somaliska och dari som riktar sig till nyanlända elever. Studiestödet är en inläst bearbetning och pedagogisk förklaring av innehållet, och aktiveras via ILT Inläsningstjänst.

 • Artikelnr : 40679956
Om serien
Kompass till Samhällskunskap – samhällskunskap för gymnasium och vuxenutbildning

Kompass till samhällskunskap

Kompass till samhällskunskap är en läromedelsserie i samhällskunskap för gymnasium och vuxenutbildning. Serien består av tryckta och digitala läromedel för kurserna Samhällskunskap 1a1, 1a2 och 1b.

Kompass till samhällskunskap för kurserna Samhällskunskap 1a1, 1a2 och 1b

 • Pedagogisk och tydligt upplägg med kopplingar till det centrala innehållet 
 • Enkelt och tillgängligt språk 
 • Med intervjuer och case som levandegör innehållet på ett ypperligt sätt
 • Fakta tas upp med verkligheten som bas och sätts i sitt vardagliga sammanhang
 • Rikt illustrerad med bilder, grafik och kartor
 • Gott om övningar av varierande typ pch svårighetsgrad som tränar eleverna i analys av samhällsfenomen och knyter ihop teori och verklighet

Samhällskunskap 1a1
Läs mer och bläddra i smakprov

Samhällskunskap 1b alt.
1a1 + 1a2
Läs mer och bläddra i smakprov

För dig som vill arbeta digitalt!

Världen förändras fort och i samhällskunskap är det extra viktigt med uppdaterade och aktuella läromedel – med Kompass digitala läromedel kan du vara säker på att alltid ha tillgång till aktuellt innehåll av hög kvalitet. Här hittar du:

 • Text och bild, all text finns dessutom inläst för de som behöver extra stöd eller söker variation
 • Självrättande tester som tränar fakta och begrepp 
 • Övningar som lyfter aktuella problem och frågeställningar
 • Månadens Kompass – en längre, aktuell arbetsuppgift som läggs upp en gång i månaden 
 • Nyhetskryss varje vecka
 • Lärarmaterial i form av ytterligare arbetsuppgifter, diskussionsuppgifter, möjlighet att komplettera med eget material samt dela detta med eleverna

Samhällskunskap 1a1
Läs mer och prova

Samhällskunskap 1b alt.
1a1 + 1a2
Läs mer och prova