Gleerups i samarbete med Fortnox - öva bokföring | Gleerups

Bokföring med Gleerups och Fortnox

Här hittar du en bokföringsövning framtagen i samarbete mellan Fortnox och Gleerups. Den lämpar sig för elever som läser företagsekonomi på en grundläggande nivå och som behöver öva på bokföring i en realistisk situation. Övningen handlar om att bokföra affärshändelser för företaget Dundrande Dans Data i två år och göra bokslut för de två åren.

Du hittar materialet till övningen nedan  i filerna Bokföringsuppgift, Verifikationer år 1 och Verifikationer år 2. I filerna Rapport år 1 och 2 finns facit för hela övningen i form av olika rapporter. Materialet är kostnadsfritt. 

Här hittar du bakgrundsfakta och intstruktioner till bokföringsuppgiften 

 

För att kunna använda Fortnox bokföringsprogram behöver du inloggningsuppgifter som du beställer kostnadsfritt till din skola. 
Gå till Fortnox webbplats för att beställa inloggningsupppgifter

För att kunna använda Fortnox material behöver du inloggningsuppgifter som du beställer kostnadsfritt till din skola.
Gå till Fortnox webbplats för att beställa inloggningsupppgifter.
Balans Företagsekonomi 1, digital, elevlic, 12 mån

Balans Nyhet

Ordet Balans ger associationer till balans i räkenskaperna men också till balans i livet och vikten av ett långsiktigt förhållningssätt. I läromedlet Balans Företagsekonomi 1, som är en grundläggande kurs, lär sig eleven att starta och driva företag.

Take Off Företagsekonomi 1 och 2 Faktabok

Take off

Take off är en allt-i-ett-bok som följer företagarprocessens fyra steg. Boken kombinerar kurserna Företagsekonomi 1 och 2 på ett enkelt och pedagogiskt sätt. Här får eleverna en grundläggande förståelse för ämnet företagsekonomi.