Mattekojans lärarhandledning mycket uppskattad

I Mattekojans lärarhandledning finns sagorna om Gugge och Sum-Sum, didaktiska tips, problemlösning och laborativa aktiviteter. Här finns också stöd i hur du kan förenkla och utmana för att anpassa undervisningen till alla dina elever.

Jag har varit lärare på lågstadiet i 40 år men aldrig tidigare varit en så bra mattelärare som jag är nu tillsammans med Mattekojan! 

Aktiviteter gör matten begriplig 

I Mattekojans lärarhandledning finns aktiviteter kopplade till varje uppslag i elevboken.

– Alla aktiviteter som finns i Mattekojan gör matten så rolig och begriplig, eleverna gillar dem verkligen!
Christina Fridh,  Staffanstorp

– I lärarhandledningen får du tips på konkret material som du enkelt tillverkar själv, och som hjälper eleverna att förstå, skapa sammanhang och inre matematiska bilder.
Malin Relefors, Uppsala 

Förenkla och utmana 

– De konkreta tipsen i lärarhandledningen kring hur man kan förenkla eller utmana är verkligen jättebra. Det här fungerar i praktiken och vi använder dem rakt av.
Malin Relefors, Uppsala

Måste säga att lärarhandledningen är fantastisk! Jag har nog aldrig haft en så gedigen lärarhandledning där det finns så mycket tips att tillgå! 

Observera och få koll missuppfattningar

– Det allra bästa med lärarhandledningen är alla konkreta tips kring vad man ska se upp för och observera i sin undervisning och vilka missuppfattningar som är vanliga hos eleverna. 
Rebecka Petterström, Lessebo 

Digitalt lärarmaterial

I det digitala lärarmaterialet hittar du elevbokens alla sidor, sagobilden med frågor och svar, sagan inläst, problemlösning, bildspel med räknehändelser och uppgifter på hög nivå.

Nyfiken på Mattekojan?

Läs mer om hela serien för Mattekojan F-3, bläddra i smakprov, titta på filmer och beställ provexemplar!

Läs mer om Mattekojan

01 Apr 2024