3 smarta tips om Balans Företagsekonomi

Undervisar du med Balans digitala läromedel det här läsåret? Eller är du kanske nyfiken på att prova? Här får du tre smarta tips för din undervisning från läromedelsutvecklare Annika Pennanen. Du kan också titta på en inspelad webbträff med inspiration till din undervisning i företagsekonomi.

Ta hjälp av förklarande filmer 

I Balans Företagsekonomi finns olika typer av filmer som stöttar både dig och dina elever. 

✓ Förklaringsfilmer som beskriver komplexa företagsekonomiska moment

✓ Facitfilmer som visar hur olika typ-övningar ska lösas

✓ Länkar till externa filmer som ger eleverna en vidgad vy inom olika områden, t ex entreprenörskap

Följ dina elevers aktivitet

Merparten av övningarna i Balans Företagsekonomi är självrättande, eleverna får därmed omedelbar respons på en gjord övning och har även möjlighet att göra om övningarna flera gånger.

Övningarna är uppdelade i tre nivåer - grön, blå och svart. De gröna är grundläggande, de blå låter eleverna tillämpa sina kunskaper och de svarta ger fördjupning och är av mer komplex karaktär. Du kan således fokusera på att hjälpa de elever som behöver stöd och låta de som greppat ett område arbeta vidare på blå och svart nivå.

Du som lärare kan följa varje elevs resultat på de olika övningarna. Det ger dig möjlighet att upptäcka om en elev ligger före de andra eller om någon inte har gjort vad som förväntats.

Aktivitet och resultat är användbar vid återkoppling till dina elever – för att bekräfta, vägleda eller ge stöd.

Så jobbar du med aktivitet och resultat i Gleerups digitala läromedel 

 

Inspireras av färdiga lektionsplaneringar

För att underlätta din undervisning har vi tagit fram förslag på planeringar till olika avsnitt i Balans Företagsekonomi 1. Använd dem som de är eller låt dig inspireras. Lägg gärna till eget material eller skapa en egen planering. Du kan enkelt dela dessa med dina elever. 

Du hittar alla planeringsförslag under Planeringar i menyn i Gleerups portal.

 

Titta på en webbträff!

Se inspelad webbträff med läromedelsutvecklare Annika Pennanen och författare Inger Cleland som ger tips och inspiration till din undervisning i företagsekonomi. 

Nyfiken på Balans digitala läromedel? Prova gratis! 

Balans Företagsekonomi 1

Balans Företagsekonomi 2

 

07 Okt 2021