3 smarta tips kring Prefix Matematik

Jobbar du med Prefix digitala läromedel i din undervisning? Eller är du kanske nyfiken på att prova? Här får du tre smarta tips till din matematikundervisning från läromedelsutvecklare Per-Olof Bergmark. 

Missa inte allt stöd för individanpassning

Prefix Matematik ger dig unika möjligheter till individanpassning. Läromedlet stöttar både de riktigt duktiga eleverna och de som inte greppat ett område.

Här finns massvis av övningar på olika nivåer som ger dina elever stora möjligheter att öva så mycket som de behöver. I anslutning till de svårare övningarna hittar eleverna tips och lösningsförslag som hjälper dem vidare så att de slipper fastna. 

I lärarmaterialet hittar du en rad extrauppgifter och aktiviteter som du enkelt kan dela till de som snabbt greppat ett område och behöver ytterligare utmaning.

Du som lärare kan följa varje elevs resultat på de olika övningarna. Du ser vad var och en av dina elever gör och kan ge formativ bedömning löpande. Detta sparar dig inte bara dyrbar tid, det ger dig även ett bättre underlag för bedömning.

Så jobbar du med aktivitet och resultat i Gleerups digitala läromedel 

 

Uppmana eleverna att använda penna och papper  

En vanlig missuppfattning som många har är att när man väljer ett digitalt läromedel i matematik så ska allt göras i datorn. Uppmana dina elever att ha penna och papper nära till hands. En hel del av uppgifterna kräver att de ställer upp sina beräkningar i olika steg. 
 

 

Titta på filmer som hjälper dig 

I Prefix Matematik finns en rad korta filmer som presenterar innehållet, strukturen och de övergripande pedagogiska tankar som ligger till grund för läromedlet. Du hittar filmerna i respektive läromedlet. Här kan du som inte redan använder Prefix kika på filmerna i Prefix Matematik 1b

Utöver dessa läromedelsspecifika filmer finns även en rad generella instruktionsfilmer som hjälper dig och dina elever igång på bästa sätt. Du hittar filmerna och annat stöd i de digitala läromedlen. Här kan du som inte redan använder Prefix titta på samtliga instruktionsfilmer

Nyfiken på Prefix digitala läromedel? 

Läs mer och passa på att prova gratis i 30 dagar och upptäck alla möjligheter och smarta funktioner.

27 Sep 2023