3 tips för distansundervisning inom sfi

Från en dag till en annan kan vi behöva ställa om till att undervisa på distans. Du kanske redan befinner dig i ett läge där hela eller delar av undervisningsgruppen närvarar hemifrån? Med digitala läromedel har du möjlighet till en flexibel undervisning oavsett om du och dina elever befinner er på skolan, på distans eller båda delarna. Här får du några tips på digitala läromedel för sfi som kanske kan stötta dig och dina elever. 

Med Träna och testa sfi kan eleverna träna svenska i mobilen

Med Träna och testa sfi kan dina elever träna svenska var och när det passar dem. Det är ett digitalt material med övningar och nivåtester för alla kurser och studievägar. Läromedlet fungerar utmärkt för heterogena grupper med löpande intag.

Majoriteten av övningarna är självrättande, vilket gör det enkelt för eleverna att arbeta självständigt. De kan dessutom lätt byta nivå vid behov. Materialet tydliggör varje enskild elevs framsteg och resultat på ett ypperligt vis.

Prova Träna och testa sfi gratis i 30 dagar

Ingång – med fokus på texter

Ingång, sfi kurs A, B, C och D är ett heltäckande digitalt läromedel för alla kurser och studievägar. Tanken med materialet är att utgå från bilder och det muntliga språket för att på så vis närma sig det skriftliga språket och läsinlärning. 

Fokus ligger på texter och här finns varierade texttyper och övningar som innehåller fördjupningar av de språkmoment som behandlas i texterna. Du kan enkelt följa dina elevers aktivitet och resultat via din lärarlicens. 

Prova Ingång gratis i 30 dagar

SFI-boken lockar till läsning och låter eleverna arbeta självständigt

SFI-boken, kurs A, B, C och D är ett heltäckande digitalt läromedel för alla kurser och studievägar. Innehållet bygger på autentiska intervjuer och materialet har ett språkligt fokus. 

Här hittar du texter som krokar tag i läsaren och lockar till inlärning. Här finns vardagsnära och varierande övningar som låter eleverna arbeta självständigt. Du följer deras aktivitet och resultat via din lärarlicens. 

Prova SFI-boken gratis i 30 dagar

18 Nov 2020