4 tips för distansundervisning i företagsekonomi

Från en dag till en annan kan vi behöva ställa om till att undervisa på distans. Du kanske redan befinner dig i ett läge där hela eller delar av klassen närvarar hemifrån? Med digitala läromedel har du möjlighet till en flexibel undervisning oavsett om du och dina elever befinner er i klassrummet, på distans eller båda delarna. Här får du några tips för distansundervisning från författarna till gymnasieläromedlet Balans Företagsekonomi.

Använder du inte redan Balans Företagsekonomi är du välkommen att prova gratis i 30 dagar

Inspireras av färdiga lektionsplaneringar

För att underlätta din distansundervisning har vi tagit fram förslag på planeringar till olika avsnitt i Balans Företagsekonomi 1. Använd dem som de är eller låt dig inspireras. Lägg gärna till eget material eller skapa en egen planering. Du kan enkelt dela dessa med dina elever. 

Du hittar alla planeringsförslag under Planeringar i menyn.

Självrättande övningar underlättar individanpassningen

Merparten av övningarna i Balans Företagsekonomi är självrättande, eleverna får därmed omedelbar respons på en gjord övning vilket underlättar vid distansundervisning. De har även möjlighet att göra om övningarna flera gånger.

Övningarna är uppdelade i tre nivåer - grön, blå och svart. De gröna är grundläggande, de blå låter eleverna tillämpa sina kunskaper och de svarta ger fördjupning och är av mer komplex karaktär. Du kan således fokusera på att hjälpa de elever som behöver stöd och låta de som greppat ett område arbeta vidare på blå och svart nivå.

Förklarande filmer stöttar både dig och dina elever

I Balans Företagsekonomi finns olika typer av filmer som passar extra bra för distansundervisning.

Förklaringsfilmer som beskriver komplexa företagsekonomiska moment
Facitfilmer som visar hur olika typ-övningar ska lösas
✓ Länkar till externa filmer som ger eleverna en vidgad vy inom olika områden, t ex entreprenörskap

Aktivitet och resultat gör det lätt att följa dina elevers arbete

Du som lärare kan följa varje elevs resultat på de olika övningarna. Det ger dig möjlighet att upptäcka om en elev ligger före de andra eller om någon inte har gjort vad som förväntats.

Aktivitet och resultat är användbar vid återkoppling till dina elever – för att bekräfta, vägleda eller ge stöd.

Så jobbar du med aktivitet och resultat i Gleerups digitala läromedel

17 Nov 2020