4 tips för distansundervisning i matematik

Från en dag till en annan kan vi behöva ställa om till att undervisa på distans. Du kanske redan befinner dig i ett läge där hela eller delar av klassen närvarar hemifrån? Med digitala läromedel har du möjlighet till en flexibel undervisning oavsett om du och dina elever befinner er i klassrummet, på distans eller båda delarna. Här får du några tips för distansundervisning med gymnasieläromedlet Prefix Matematik.

Använder du inte redan Prefix Matematik är du välkommen att prova gratis i 30 dagar 

En rad filmer hjälper dig igång snabbt och smidigt

I Prefix Matematik finns en rad korta filmer som hjälper dig igång snabbt och smidigt. Här presenteras innehållet, strukturen och de övergripande pedagogiska tankar som ligger till grund för läromedlet.

Utöver dessa läromedelsspecifika filmer finns även en rad generella instruktionsfilmer som hjälper dig och dina elever igång på bästa sätt.

Stöd till alla dina elever, oavsett nivå

Prefix Matematik ger dig unika möjligheter till individanpassning. Läromedlet stöttar både de riktigt duktiga eleverna och de som inte greppat ett område.

Här finns massvis av övningar på olika nivåer som ger dina elever stora möjligheter att öva så mycket som de behöver. I anslutning till de svårare övningarna hittar eleverna tips och lösningsförslag som hjälper dem vidare så att de slipper fastna. En stor tillgång i tider av distansundervisning.

I lärarmaterialet hittar du en rad extrauppgifter och aktiviteter som du enkelt kan dela till de som snabbt greppat ett område och behöver ytterligare utmaning.

Flexibelt och varierande material – underlättar inlärningen och stöttar distansundervisningen

Utöver teoritexter innehåller Prefix Matematik filmer, självrättande uppgifter, interaktiva spelmoment, räknare, grafritare, olika studieverktyg och mycket annat. Allt bidrar till stor variation och en större förståelse för matematiken.

Variationen underlättar även vid distansundervisning. Alla avsnitt innehåller en eller flera filmer. Eleverna kan gå tillbaka och titta när de behöver. Här finns också övningsprov till alla avsnitt, utmärkta för att testa sig själv.

Aktivitet och resultat gör det lätt att följa dina elevers arbete

Du som lärare kan följa varje elevs resultat på de olika övningarna. Du ser vad var och en av dina elever gör och kan ge formativ bedömning löpande. Detta sparar dig inte bara dyrbar tid, det ger dig även ett bättre underlag för bedömning.

Så jobbar du med aktivitet och resultat i Gleerups digitala läromedel

17 Nov 2020