Så kan du planera din undervisning smart

Nu blir det ännu lättare att jobba ämnesövergripande och tematiskt i Gleerups digitala läromedel. Nya planeringsverktyget har flera förbättrade funktioner och en enklare design som ger dig och dina elever bättre överblick. Snart kan du dessutom ta del av färdiga planeringar i olika ämnen.

Genom planeringsverktyget i Gleerups digitala läromedel skapar du egna teman och planeringar direkt i dina digitala läromedel. Du kan enkelt plocka delar ur olika läromedel till din planering och också länka till externt och eget material. Dina planeringar kan du dela till både en eller flera elever, men också andra lärare.

Fem nyheter som underlättar ditt arbete

Lägg till flera avsnitt med ett klick

Vi har förenklat möjligheten att lägga in flera avsnitt till läromedlet i en och samma modul, vilket gör planeringsarbetet smidigare för dig som lärare. Du kan enkelt lägga till innehåll från ett eller flera läromedel du använder samt länkar till externt och eget material.

Enklare för eleverna att följa din planering

När du delar en planering till dina elever kommer den att vara synlig som en egen del i läromedlets innehållsförteckning, vilket gör det enklare för eleverna att följa planeringen.
 

Dela till lärare på annan skola

Varje planering får en unik länk som gör det möjligt att dela planeringen till alla som har tillgång till det eller de läromedel som ingår, även till lärare som arbetar på en annan skola.
 

Kopiera planering och gör den till din

Du kan kopiera en planering, till exempel en planering som du fått delad via länk, och redigera den för egen del.

Ta del av färdiga planeringar 

Snart kommer du hitta färdiga planeringar från Gleerups i olika ämnen som du kan använda direkt i din undervisning eller inspireras av när du skapar egna. 

Genom planeringsverktyget i Gleerups digitala läromedel kan jag välja texter ur olika läromedel som passar syftet och målen med arbetsområdet. Det ger mig en stor valfrihet att kunna bygga upp och kombinera texterna i läromedlet med andra resurser på ett smidigt och för eleverna lättillgängligt sätt, säger Maria Lång, lärare, Norgårdenskolan, Uddevalla.  

20 Maj 2019