Katalys – nytt digitalt läromedel i kemi

Nu kommer Katalys 1, ett heltäckande nytt digitalt läromedel för gymnasiekursen Kemi 1. Läromedlet bygger på en genomtänkt pedagogik som låter eleverna bygga ny kunskap på redan kända fakta. Med unika filmade genomgångar av allt kursinnehåll, faktatexter, övningar och stora möjligheter till självbedömning guidas eleverna genom kemikursen.

Är du på jakt efter ett nytt kemiläromedel? Katalys 1 lättillgängligt och lätt att följa med i, trots det gedigna innehållet. Videogenomgång och textmaterial kompletteras med övningar och självbedömning.  

Unika videogenomgångar  
I varje avsnitt hittar du unika videogenomgångar som inte bara kompletterar textmaterialet, utan faktiskt hjälper eleverna igenom hela kemikursen! Videogenomgångarna kan antingen användas som stöd för flippat klassrum eller elevrepetition. 

Varje elev hänger med i sin egen takt
Videogenomgångarna ger förklaringar, så att varje enskild elev kan hänga med precis i sin egen takt, och backa och ta om, om denne behöver det – något som man inte riktigt kan göra med en vanlig lektion. Eleverna kan se videogenomgångarna och ta anteckningar från dem, eller läsa textmaterialet om de hellre vill det – och ändå lära dig lika bra! 

Bygger ny kunskap på redan kända fakta
Strukturen i Katalys 1 följer en logisk indelning från kemins idéhistoriska rötter till elektrokemi. Eleven får hela tiden möjlighet att bygga ny kunskap på det man gått igenom tidigare i kursen. Detta gör att eleven kommer att upptäcka att det som var svårt i början av kursen har blivit lätt när man närmar sig slutet.

Självbedömning till varje avsnitt
Sist i varje avsnitt finns möjlighet till självbedömning. Här hittar dina elever ett antal påståenden där de kan gradera sig själva. Det kan vara till stor hjälp inför till exempel prov. Via självbedömningarna blir det lätt för varje enskild elev att se vad just han/hon behöver repetera. I anslutning till självbedömningarna finns länkar så att eleverna snabbt kan komma till det som de behöver repetera.

Övningsuppgifter
Du hittar en rad övningsuppgifter, både självrättande och uppgifter där eleverna själv måste kolla svaret mot facit. Alla konstruerade för att hjälpa eleverna att befästa nyvunna  kunskaper. 

Gediget lärarmaterial som sparar dyrbar tid
Din lärarlicens ger dig tillgång till ett gediget lärarmaterial med förslag på kursplanering, exempel på skrivningsfrågor, förslag på demonstrationer och laborationer, laborativa frågeställningar med bedömningsanvisningar och mycket mer. 

Författare till Katalys är Magnus Ehinger, prisbelönt gymnasielärare i kemi och biologi. Läs hans tankar om digtialiseringen och digitala läromedel

Det ska gå smidigt att byta läromedel och man ska veta vad man får! Gleerups bjuder därför in dig och dina kollegor till att prova Katalys 1 helt kostnadsfritt i 30 dagar. Påbörja din provperiod redan idag och upptäck mer.

23 Maj 2019