Redo för vabruari?  – Fyra tips som löser vikariefrågan

Årets sjukaste månad är här! Influensa, förkylning och magsjuka härjar som värst i februari och gör att både många lärare och elever måste stanna hemma från skolan. Med digitala läromedel får du helt nya möjligheter att förbereda vikarier eller kollegor. Följ våra enkla tips som gör dig redo för vabruari!

För lärare är det ofta en utmaning med vikariefrågan. Hur kan man säkerställa en bra undervisning för eleverna när man själv är sjuk eller vabbar för sitt barn? Det är ju inte alltid man vet om vikarien har vare sig ämnesbehörighet eller rimlig förberedelsetid. En vikarie eller kollega får hoppa in och den planering man som lärare har gjort går i stöpet.

Det digitala läromedlet underlättar och garanterar såväl ämnesinnehåll som lämpliga, interaktiva arbetsuppgifter. En bra lösning både för dig, eleverna och vikarien!

Fyra tips:  

1. Skapa några vikariekonton på gleerupsportal.se och ha alltid som rutin att ge tillfälliga vikarier inloggningsuppgifter när de kommer till skolan

2. Koppla era vikariekonton till alla klasser på skolan, så har vikarien alltid tillgång till de läromedel eleverna har

3. Använd Tilläggsfunktionen för att ge eleverna instruktioner direkt i läromedlet

4. Inspireras av och använd de färdiga planeringsförslag som finns i flera av Gleerups läromedel. Du hittar dem under fliken "Planeringsförslag" i menyn "Mina planeringar". Här finns både ämnesövergripande planeringar och teman i ett och samma ämne. Välj själv om du vill använda planeringen precis som den är eller om du vill redigera och bygga vidare på förslaget för att få det som du själv önskar. Klicka på "Kopiera planering" för att redigera eller dela planeringen vidare direkt till dina elever. 

Mer flexibelt arbetssätt 
På Tångvallaskolan har man en vikarieinloggning till Gleerups portal som når allt material som används på skolan, från år 4 upp till år 9. 

– Att kunna skicka länkar till vikariesamordnare och på så vis dessutom ge vikarien chansen att förkovra sig lite innan i materialet, underlättar. Så tummen upp för digitalt, mer flexibelt när man själv eller elever är frånvarande, säger Christian Berggren, lärare.

Nyfiken på digitala läromedel?  

Prova Gleerups digitala läromedel gratis i 30 dagar och upptäck alla nya möjligheter för din undervisning. 

Jag vill prova!

04 Feb 2020