Tre tips för en smidig skolstart!

Så här i början av ett läsår är det mycket som ska sättas igång tillsammans med både elever och kollegor. Vi vill passa på att ge dig tre konkreta tips som underlättar resten av läsåret för både dig och dina elever när ni använder Gleerups digitala läromedel.

1. Upptäck värdefullt stöd

Lägg tid på att läsa inledningen till de digitala läromedel du ska använda.

Missa inte värdefullt stöd - Lärarhandledningen är fullspäckad av extra stöd och material till din undervisning. Inledningen till Elevdelen innehåller värdefulla tips till både dig och eleverna. 
 

2. Guida dina elever i navigering 

Hjälp eleverna att navigera rätt i det digitala läromedlet innan ni börjar arbeta i det. Digital kompetens handlar bland annat om att kunna hantera och förstå digitala system och tjänster.

När du introducerar ditt ämne via översiktsvyn kan du passa på att förklara hur man hittar rätt i kapitel och innehållsförteckning. Två flugor i en smäll!
 

3. Arbeta med lässtrategier

Kom ihåg att dina digitala läromedel är en fantastisk arbetsyta där ni kan jobba aktivt i texterna med lässtrategier för aktiv studieteknik, läsförståelse och kunskapsinlärning.

Använd gärna Läsguiden som du hittar i alla Gleerups SO-läromedel för 4-9  – ett perfekt stöd för både dig och eleverna. 

Testa Läsguiden i ditt klassrum 

Har du ännu inte provat Gleerups digitala läromedel? 

Passa på att prova vilka digitala läromedel du vill för ditt stadium gratis under 30 dagar. 

Jag vill prova

28 Aug 2019