Vårt fokus att användarna får en så bra uppstart som möjligt!

Vi är nu förbi den intensiva läsårstarten då Gleerups är ute på ett stort antal skolor. Tillsammans träffar vi tusentals lärare för att på bästa sätt hjälpa alla igång med sina digitala läromedel. Det är hektiska men också givande veckor med positiva möten med engagerade lärare. 

– Det handlar om att se till att våra användare får en så bra uppstart av läsåret som möjligt genom utbildningar och stöd med administration till exempel, säger Rikard Fjellstedt, som besökte Skövde kommun och höll utbildningspass under fyra dagar.

Kommunen valde att hålla uppstartsutbildningar för samtliga 21 grundskolor, modersmålsenheten och IM-programmet i kommunen, totalt 16 pass. 

– Det blev många samtal med kommunens IKT-strateg under veckan för att säkerställa att allt fungerade enligt plan med både utbildningsinsats och integrationslösning som också sjösatts och fungerat fint. När vi avslutade veckan så var vi båda nöjda, säger Rikard. 

Likvärdig användning viktig
Ett digitalt arbetssätt handlar inte bara om likvärdig tillgång utan också i högsta grad om likvärdig användning. Därför är det viktigt att alla pedagoger får upptäcka vilka möjligheter som finns med digitala läromedel. 

I Ludvika kommun samlades lärarna på grundskolan till en utbildningsdag där Hanna Oreborg,  Gleerups höll flera olika pass kring hur digitala läromedel kan stötta det mångspråkiga klassrummet och hur man kan arbeta på djupet med läsförståelsen i digitala lärmiljöer.

– Jag har mött en härlig energi och haft förmånen att träffa många intresserade, drivna och nyfikna lärare på olika skolor. Det märks att de är peppade på att starta upp ett nytt läsår. Det är fantastiskt att kunna visa på vilka möjligheter som finns och hur man kan få ut mer av sina digitala läromedel, säger Hanna. 

Imponerad över hur långt de kommit
Carin Schelin har nyss hållit uppstartsutbildningar och träffat alla lärare på alla skolor i Mörbylångas kommun: 

– Det är två år sedan vi träffades fysiskt senast och jag är positivt överraskad och imponerad över hur långt de har kommit! I stort sett alla skolor arbetar uteslutande digitalt och de är duktiga på att inspirera varandra för att utvecklas vidare, så kul att se, säger Carin. 

Kontakta oss!

Vill du prata vidare om hur digitala läromedel kan hjälpa och stötta din skola? För dig som använder Gleerups digitala läromedel håller vi utbildningar med olika ingångar och på flera nivåer efter vad som passar er. Kontakta kundansvarig för din region för mer information, utbildning och personlig rådgivning!

Kontakta kundansvarig för din region!

05 Okt 2022