Läsglädje Ismail går till tandläkaren

, Nadja Zanders-Blomkvist
Bok
Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här
Produkt

Läsglädje är en serie med enkla lättlästa böcker för vuxna som just lärt sig att läsa och förstå lite svenska. Vi får följa med några personer på olika vardagliga aktiviteter och lära oss relevanta glosor och användbara fraser. Texterna är kopplade till foton som speglar och konkretiserar vardagshändelser där läsaren kan känna igen sig. Fotona och texterna ska inbjuda till samtal kring händelserna i böckerna. Längst bak i böckerna finns en ordlista och dialoger. Det finns även en ruta med pedagogiska tips till läraren.

Läsglädje Ismail går till tandläkaren är en bildsatt läsebok för vuxna ovana läsare. Vi får följa med Ismail på ett tandläkarbesök. Hela berättelsen är konkret och har tydliga bilder så att man enkelt kan följa med i handlingen utan att förstå alla ord i texten.

Läsglädje i korthet:

  • Lättläst material för vuxna
  • Ger eleverna meningsfullt innehåll i lästräningen
  • Lyfter ordkunskap, dialoger och kortfattad grammatik i ett reellt sammanhang
  • Artikelnr : 40695567
  • Sidor : 48
  • Upplaga : 1.2
  • Utgivningsår : 2016
Om serien
Läsglädje – för sfi studieväg 1 och 2

Läsglädje – Sfi

Läsglädje är en serie med enkla, lättlästa böcker för vuxna som just lärt sig att läsa och förstå lite svenska. Vi får följa med några personer på olika vardagliga aktiviteter och lära oss relevanta glosor och användbara fraser.

Recensioner

Gunilla Juteräng och Nadja Zanders-Blomkvist är två erfarna Sfi-lärare som i serien Läsglädje har skrivit ett antal korta böcker för vuxna som just lärt sig läsa. […]Texten om Ismael är informativ, tydlig och lättläst. Fotografierna som illustrerar texten bidrar med ytterligare tydlighet, de är föredömligt lättolkade. I slutet av boken finns en ordlista, några korta dialoger att öva på och en tipsruta till läraren.

Lektör Karin Alvehus, BTJ-häftet nr 5, 2017