Arktibus ögon högläsningsbok

Ewa Ekdahl
Bok
Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här
Produkt

Arktibus ögon är ett läs- och arbetsmaterial för lågstadiet. Grunden är den gemensamma högläsningen. Därefter kan läraren anpassa undervisningen så som det passar bäst. Elevboken, Min bok, innehåller bland annat uppgifter i lässtrategier, ordförråd, läsförståelse och elevtexter i två nivåer. Lärarhandledningen ger mängder av stöd och tips, samt möjlighet att tillverka individuella läseböcker med fler läsnivåer utöver de i Min bok.
Böckerna är illustrerade med kittlande bilder, en för varje kapitel, vilka inspirerar till kreativitet, samtal och skrivning.

Högläsningsboken är en fantasysaga som väcker stort engagemang och starka känslor. Läraren läser tio kapitel på höstterminen och tolv på vårterminen.
Den hemske trollkarlen Arktibus suger in solljuset i sina ögon och lägger ut sin svärta över himlen. Människorna, djuren, växterna, allt i Det Gamla Landet dör, bit för bit. Det enda som kan rädda dem är ett förtrollat skärp. Det måste läggas på Arktibus ögon. Skärpet har dock av en olycklig tillfällighet hittats av en vanlig tjej, Emelie. Hon måste nu lockas in i Det Gamla Landet innan Arktibus får tag i henne.
I sagan får eleverna fundera över glädje och sorg, tillit och svek, vänskap och fiendskap samtidigt som de möter gigantiska spindlar, udda fåglar, ammer, myrfolk, svampfolk och många fler. Och såklart Arktibus!

Arktibus ögon högläsningsbok passar dig som:

  • vill arbeta med läsutveckling på ett fantasifullt sätt
  • vill ha en gemensam läsupplevelse där fantasi och nyfikenhet får fritt utrymme i läsningens förtrollade värld
  • vill arbeta med skönlitteratur som väcker känslor


Författaren Ewa Kalea Ekdahl är lärare och har många års erfarenhet av undervisning i årskurs F-6. Ewa Kalea har även skrivit andra läromedel i svenska och har lång erfarenhet av att utveckla läromedel.

  • Artikelnr: 40691378
  • Sidor: 208
  • Upplaga: 1.5
  • Utgivningsår: 2016
Om serien
Arktibus ögon för 1-3

Arktibus ögon

Arktibus ögon är ett läs- och arbetsmaterial för lågstadiet. Grunden är den gemensamma högläsningen. Därefter kan läraren anpassa undervisningen så som det passar bäst.

Recensioner

”Högläsningsbok som ingår i ett läs- och arbetsmaterial för årskurs 1, men som är tillräckligt bra för att stå på egna ben för den som önskar en riktigt bra bok att läsa högt hemma eller i skolan, även för äldre barn. Författaren Ewa Kalea Ekdahl har många års erfarenhet av undervisning i årskurs F-6. /…/ Arktibus ögon är en klassisk fantasysaga, mycket väl genomförd. Boken präglas av ett starkt driv med stor spänning och oväntade vändningar. Författaren väjer inte för det som är svårt och sorgligt, och det finns mycket att samtala om, t.ex. gott/ont, vänskap, mod, får man ha roligt när andra har det svårt? Det går att knyta an till dagsaktuella händelser, till exempel myrorna i Xip-stammen som ”i dessa svåra tider” låter Ammer-folket bo i deras palats. Språket känns rikt och författaren har markerat uttryck som kan behöva förklaras närmare. /…/ Till varje kapitel finns en välgjord, vacker och fantasieggande illustration. Här är de svartvita, men i elevmaterialet återkommer samma bilder i färg, vilket de troligen vinner mycket på.”

BTJ-häfte nr 20, 2016, lektör Mona Örjes