Gott nytt läsår! Nyheter i Gleerups digitala läromedel

Nytt läsår och nya möjligheter! Nu hittar du flera användbara nyheter som hjälper dina elever med läsning och smart studieteknik i Gleerups digitala läromedel. Dessutom finns nu helt nya digitala läromedel i musik och slöjd för 7-9 samt den helt nya läromedelstjänsten Exploro för 4-9. 

Läslinjal och förbättrat markeringsverktyg

I Gleerups digitala läromedel finns gott om smarta funktioner för studieteknik. Du hittar nu en ny läslinjal i alla Gleerups digitala läromedel som hjälper dina elever att fokusera vid läsning på skärmen. Du hittar den nya läslinjalen i verktygslådan.

Eleverna kan också markera, stryka under, och kommentera direkt i sina digitala läromedel. Senare i höst kommer markeringsverktyget utvecklas med flera olika färger som ger dig lättare överblick och möjlighet att gruppera markeringar och anteckningar som du vill. 

Förbättrad överblick

För att få en snabb överblick över vilket innehåll som finns i olika avsnitt hittar du nu information om antal artiklar, övningar, videos, Kahoots, simuleringar och annat i vinjettbilden vid inledningen av nya avsnitt i alla Gleerups läromedel.

Ny Läsguide

Med Gleerups läsguide får dina elever strategier att använda före, under och efter läsning  som hjälp för att bli goda läsare. Sedan tidigare finns den för årskurs 4-9 och nu finns även en läsguide för gymnasiet för att stötta eleverna i deras läsförmåga. Du som har digitala läromedel för gymnasiet får nu automatiskt tillgång till Läsguide gy. Du hittar den bland dina läromedel på Min sida.

Interaktiva guider  

Nu finns tre interaktiva guider som visar hur man navigerar, läser och behåller fokus i Gleerups digitala läromedel.

Guiderna finns i en version för elev och en för lärare. Lyssna eller läs, steg för steg.

Interaktiva guider för lärare

Interaktiva guider för elever 

Nya läromedel i musik och slöjd 

Äntligen finns helt nya läromedel i slöjd och musik för 7-9! Gleerups slöjd 7–9 innehåller tydliga kunskapsfilmer om hela arbetsprocessen från idéutveckling till färdiga alster. Här finns omfattande materiallära i metall, textil, trä samt skinn och läder, tydlig progression i lärandet och instruktiva stödfilmer för alla årskurser. 

I Gleerups musik 7–9 hittar du pedagogiska filmer som visar kompspel för sång, gitarr, piano, elbas och trumset. Innehållet är lättnavigerat och spänner över teman som att spela och sjunga till musikhistoria med texter, bilder, länkar och filmer. I lärarmaterialet finns förslag på lektionsupplägg. Dessutom finns interaktiva hjälpmedel som till exempel kvintcirkel och ackordväljare i läromedlet.

Tipsa gärna kollegor som är slöjd- och musiklärare. Läs mer och prova gratis!

Gleereups slöjd 7-9 Gleerups musik 7-9 

Utforska Exploro - en ny värld av lärande!  

Exploro är en helt ny typ av läromedelstjänst från Gleerups. Med en enda licens får du och dina elever tillgång till alla ämnen för hela 4-9. Varje ämnesportal är uppbyggd kring arbetsområden och aktiviteter som skapar variation i undervisningen och uppmuntrar eleverna att undersöka, utforska och diskutera  – allt utifrån det centrala innehållet.

Läs mer och prova Exploro gratis!  

Nå Gleerups läromedel via Skolon 

Det är nu enklare för elever och lärare att komma åt och använda Gleerups läromedel via Skolon. Lärare och elever kan, efter startad integration, nå Gleerups läromedel med hjälp av sitt befintliga Skolon-konto (utan extra inloggning). Där finns användarens alla digitala skolverktyg och läromedel samlade på ett och samma ställe. 

Läs mer om integration Gleerups och Skolon

På G 

Vi utvecklar hela tiden Gleerups digitala läromedel med smarta funktioner. Under hösten kommer löpande nya ord- och begreppslistor att läggas in i läromedlen. Det ger dina elever möjlighet att träna på viktiga begrepp och glosor. Håll utkik! 
 

24 Aug 2023