Enklare att komma åt Gleerups läromedel via Skolon

Nu blir det enklare för elever och lärare att komma åt och använda Gleerups läromedel via Skolon. Genom en teknisk integration mellan Skolon och Gleerups möjliggörs både single sign-on och användarsynkronisering i Skolons plattform. Det innebär att skolhuvudmän kan tilldela/köpa licenser till Gleerups läromedel i Skolons plattform.

Gleerups erbjuder ett brett sortiment av digitala läromedel som stärker undervisningen och underlättar planeringen. Lärare och elever får strukturerade läromedel som är granskade, kvalitetssäkrade och anpassade till centralt innehåll, kursplaner och kunskapskrav. Allt samlat i en homogen lärmiljö med smarta funktioner som hjälper varje elev att utveckla förmågor utifrån just sina förutsättningar och behov. 

Nu blir det enklare för användare i Skolon att komma åt och använda Gleerups läromedel, då en teknisk integration för single sign-on och användarsynkronisering är på plats. Användare, det vill säga, lärare och elever, kan efter startad integration, nå Gleerups läromedel med hjälp av sitt befintliga Skolon-konto (utan extra inloggning). Där finns användarens alla digitala skolverktyg och läromedel samlade på ett och samma ställe. För skolor och skolhuvudmän innebär det avsevärt minskad administration och även möjlighet att ännu enklare leva upp till GDPR. 

– För skolhuvudmän är det snart möjligt att helt automatiskt synka användare mellan Skolon och Gleerups portal från sitt befintliga elevregister. Detta kommer att spara mycket tid vid terminsstart, då många användare, klasser och undervisningsgrupper ska hanteras, men även vid de tillfällen då enstaka elever byter klass, grupp eller skola. För skolhuvudmän med Skolons datavisualisering blir också överblicken över alla personuppgifter tydlig och därmed ökar också tryggheten i att GDPR efterlevs på ett korrekt sätt, säger Gabriel Wallén, användarchef på Skolon.
 

21 Aug 2023