Ses vi i Almedalen? 

Dags för Almedalsveckan i Visby som i år firar 50 år i demokratins tjänst. Många programpunkter rör skola och skolutveckling och Gleerups finns på plats och arrangerar och medverkar i flera intressanta seminarier. Är du på plats så kom gärna förbi!

Almedalsveckan i Visby pågår från den 1 till 8 juli och innehåller i år mer än 4000 programpunkter under åtta dagar med fokus på dialog, debatt och delaktighet.

Gleerups är på plats i Almedalen under hela vecka 27. Vill du ta en kaffe, lunch eller varför inte en walk and talk och diskutera skolutveckling? Hör gärna av dig till elisabeth.lennartsdotter@gleerups.se eller  asa.steholt.vernerson@gleerups.se

Gleerups arrangerar och medverkar också i ett seminarium samt ett releasemingel under måndagen. Hoppas vi ses där!


Skolans digitalisering - Hur går vi från teori till handling?
Måndagen 2/7 15.00-15.50
Plats: Joda Bar och kök, Skeppsbron 24

Det treåriga forskningsprojektet "Det Digitala Lärandets Möjligheter" avslutas till sommaren. 13 högstadieklasser på fem skolor runt om i Sverige fått tillgång till kompetensutveckling, teknik och digitala läromedel för att ha förutsättningar att genomföra en digitaliseringsprocess. Forskarna som följer skolorna släpper nu en slutrapport och en bok som ska bidra med kunskap om Sveriges digitalisering av skolan. Samtidigt pågår nu arbetet med att ta fram den nationella handlingsplanen för att förverkliga digitaliseringsstrategin för skolväsendet. Hur kan erfarenheterna från tre års forskning bidra till handlingsplanen? Läs mer om seminariet
 


Att leda den digitala skolan
Måndagen 2/7 17.00-18.15
Plats: Karamellboden, Södra Kyrkogatan 7

Skolan digitaliseras i ökande takt och digitaliseringen handlar om förändringsarbete och ledarskap. Under tre år har forskarna Åke Grönlund och Mathilda Wiklund följt fem högstadieskolor inom ramen för projektet "Det digitala lärandets möjligheter".

Kom och delta i dialogen där vi också får träffa flera av författarna till helt nya boken som sammanfattar erfarenheter från projektet med kopplingar till dels till forskning om skolans digitalisering, dels till regeringens digitaliseringsstrategi (2017) för skolområdet och till Skolverkets läroplaner och råd och tips till skolhuvudmän. Avslutas med mingel! Läs mer om seminariet


Aktuellt kring projektet Det digitala lärandets möjligheter:

- Forskarna Åke Grönlund och Matilda Wiklund som följt projektet "Det digitala lärandets möjligheter" uppmanar landets skolhuvudmän att snarast rusta för digitalisering och utveckling på skolorna i en debattartikel i Skolvärlden.

- Hur utvecklar vi det digitala lärandets möjligheter för alla elever? Åke Grönlund efterlyser it-pedagoger på alla skolor och välfungerande gemensamma system som inte skapar extra arbete för lärarna i en artikel i Computer Sweden.

- Ny bok sammanfattar forskningsprojektet

26 Jun 2018