Exponent 2a, 2:a upplagan

Bok
Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här
Produkt
Exponent är ett läromedel i matematik för gymnasieskolans yrkesprogram. Innehållet är anpassat till ämnesplanen som gäller från höstterminen 2021. Exponent är både klassiska och nytänkande läromedel i matematik. Här finns en tydlig koppling till ämnesplanerna när det gäller syfte och centralt innehåll och mängder av övningar av varierande karaktär och svårighetsgrad. Serien består av tryckta elevböcker och digitala läromedel. 

Exponent 2a kommer här i en ny reviderad upplaga. Boken är anpassad efter gymnasiekursen Matematik 2a och riktar sig till elever som läser yrkesförberedande program.  Här finns många olika uppgiftstyper som är kategoriserade efter de sex matematiska förmågorna som beskrivs i ämnesplanen. Återkommande kunskapskontroller i form av tester, övningar och omfattande problem ger eleverna repetition och bra träning inför nationella prov. Här finns en mjuk progression bland övningsuppgifterna. Här finns även gruppaktiviteter, mer tidskrävande utmaningar, gruppuppgifter och reflekterande frågor, som gör det enkelt att variera undervisningen. Antal uppgifter anpassade till karaktärsämnen har utökats. Dessa uppgifter täcker alla delar av kurs 2a till alla tolv program. 

Exponent 2a i korthet: 
• anpassad efter gymnasiekursen Matematik 2a och ämnesplanen som gäller från hösttermin 2021
• tydligare struktur och fler uppgifter anpassade till karaktärsämnen som täcker alla delar av kurs 2a till alla tolv program 
• mängder av övningar av varierande karaktär och svårighetsgrad
• många olika uppgiftstyper som är kategoriserade efter de sex matematiska förmågorna
• återkommande kunskapskontroller

  • Artikelnr : 51107042
  • Sidor : 304
  • Upplaga : 2.2
  • Utgivningsår : 2021
Om serien
Exponent – matematik för gymnasium och vuxenutbildning 

Exponent Matematik

Exponent är en läromedelsserie i matematik för gymnasium och vuxenutbildning. I serien finns läromedel för matematikkurserna på de yrkesförberedande programmen. Här finns en tydlig koppling till ämnesplanerna när det gäller syfte och centralt innehåll och mängder av övningar av varierande karaktär och svårighetsgrad. För varje kurs finns såväl tryckt som digitalt läromedel.

Exponent för Matematik 1a och 2a

  • Exponent för de yrkesförberedande programmen är anpassade efter de ämnes- och kursplaner som började gälla 1 juli 2021
  • En mycket tydlig struktur som underlättar för dina elever
  • Med uppgifter anpassade till karaktärsämnena för alla tolv program
  • Mängder av övningar av varierande karaktär och svårighetsgrad
  • Många olika uppgiftstyper som är kategoriserade efter de sex matematiska förmågorna
  • Återkommande kunskapskontroller

För dig som vill arbeta med tryckta läromedel!

I serien finns ett tryckt läromedel för kurs 1a och ett för kurs 2a. Önskar du tillhörande lärarmaterial hittar du detta i lärarversionerna av de digitala läromedlen.

För dig som vill arbeta digitalt!

Exponent digitala läromedel är heltäckande läromedel för kurserna Matematik 1a och 2a. Här varvas teori och övningar med en rad smarta funktioner. Lärarversionerna innehåller dessutom förslag till extrauppgifter, prov, laborationsförslag och annat kompletterande material.

 

Tre anledningar att testa Exponent i din undervisning!

Inspelad webbträff: Nyfiken på nya Exponent?

Se inspelad webbträff kring nya Exponent från den 11/5 2021 (29 minuter) 

Recensioner

Del av recension publicerad i BTJ-häftet nr 19, 2021
Lektör Michaël Norberg

[...] Boken är mycket trevligt och pedagogiskt upplagd och varje kapitel inleds med fördiagnos och repetition och följs av teorigenomgång som varvas med många lösta exempel och övningar av olika svårighetsgrad samt test av förståelsen. Sist i varje kapitel finns en sammanfattning samt blandade övningar. Till samtliga övningar finns facit med svar och anvisningar eller utförliga lösningar. Många uppgifter är kopplade till karaktärsämnena i samtliga tolv yrkesprogram. Figurer och bilder är utmärkta och exemplen är trevliga, med anknytning till vardagliga ämnen vilket gör boken lättillgänglig och stimulerande. Föregående upplaga bör bytas ut.

Helhetsbetyg: 4/5