Prefix - matematik för gymnasiet

Prefix

Prefix är en ny serie digitala läromedel som ger unika möjligheter till individanpassning. Det flexibla och varierande materialet underlättar inlärningen för alla dina elever. Här finns dessutom en rad smarta funktioner som sparar dyrbar lärartid och ger stöd vid bedömning.

Prefix för a- och b-spåret i matematik

  • Ger unika möjligheter till individanpassning. Prefix stötar både de riktigt duktiga eleverna och de som inte greppat ett område. Här finns extrauppgifter/aktiviteter till de som snabbt greppar ett område och stora möjligheter att öva till de som har det lite svårare.
  • Flexibelt och varierande material underlättar inlärningen för alla dina elever. 
  • I Prefix finns en rad smarta funktioner som sparar dyrbar lärartid. Du kan se vad var och en av dina elever gör och ge formativ bedömning löpande. 
  • I lärarmaterialet finns prov till varje område som redigerbara pdf:er. Du behöver inte lägga tid på att skapa egna prov. Vill du ändra proven kan du enkelt göra det.  
  • Serien anpassas efter de reviderade ämnes- och kursplanerna som gäller från 1 juli 2021.

 

Tre anledningar att testa Prefix i din undervisning!

Digitala läromedel för Matematik 1a, 1b, 2b och 3b

Prefix Matematik är en serie digitala läromedel för gymnasiet. I läromedlen hittar du teoritext, filmer, exempel, interaktiva övningar, spelmoment, diagnoser och pedagogiska sammanfattningar. Alla uppgifter är självrättande. Digitala hjälpmedel, så som Desmos-räknare och grafritare, finns integrerade i läromedlen, vilket gör en separat grafräknare överflödig. I serien finns ett läromedel per kurs som elev- respektive lärarversion. I lärarversionerna hittar du, utöver materialet som finns i elevversionerna, ett fylligt lärarmaterial med pedagogiska tips, prov, extra aktiviteter, laborationer och mycket mer.

Prova Prefix gratis under hela vårterminen!

Det ska vara smidigt att byta läromedel och man ska veta vad man får! Gleerups erbjuder därför dig och dina kollegor att tillsammans med elever prova Prefix Matematik 1b och/eller 2b helt kostnadsfritt under hela vårterminen 2021.

Anmäl er redan idag

Pedagogisk inspiration

Prefix Matematik i klassrummet

På gymnasieskolan Spyken i Lund är lärare och elever vana vid ett digitalt arbetssätt. Vi träffade läraren Otto Zeidler och eleverna Axel, Gusten och Nina och fick ta del av deras tankar kring digitala läromedel i matematik. Filmer, lösningsförslag och exempeluppgifter gör det lätt att komma vidare och inte fastna i en uppgift.

Gästskribent Ingela Nilsson

Tre år med digital matematik

Ingela Nilsson är lärare på gymnasieskolan Spyken i Lund och författare till Gleerups nya digitala läromedel Prefix Matematik. Här delar hon med sig av erfarenheter från ett digitalt arbetssätt i matematikundervisningen.

Ingela Nilsson nominerad till Guldäpplet 2019

Lärarpriset Guldäpplet lyfter fram lärare som utvecklar skolan och pedagogiken med digitala verktyg och arbetssätt. Ingela Nilsson, lärare på Spyken i Lund och författare till Gleerups nya digitala läromedel Prefix Matematik är en av de nominerade.

På gång!

Serien är under utveckling och läromedel till ytterligare kurser är på gång. Prefix Matematik 2a beräknas vara klar under 2022. Håll utkik!