Prefix - matematik för gymnasiet

Prefix

Prefix är en ny serie digitala läromedel som ger unika möjligheter till individanpassning. Det flexibla och varierande materialet underlättar inlärningen för alla dina elever. Här finns dessutom en rad smarta funktioner som sparar dyrbar lärartid och ger stöd vid bedömning.

Prefix för Matematik 1b och 2b

Prefix Matematik är en serie digitala läromedel för gymnasiet. I läromedlen hittar du teoritext, filmer, exempel, interaktiva övningar, spelmoment, diagnoser och pedagogiska sammanfattningar. Alla uppgifter är självrättande. Digitala hjälpmedel, så som Desmos-räknare och grafritare, finns integrerade i läromedlen, vilket gör en separat grafräknare överflödig. I serien finns ett läromedel per kurs som elev- respektive lärarversion. I lärarversionerna hittar du, utöver materialet som finns i elevversionerna, ett fylligt lärarmaterial med pedagogiska tips, prov, extra aktiviteter, laborationer och mycket mer.

På gång!

Serien är under utveckling och läromedel till ytterligare kurser är på gång. Prefix Matematik 3b beräknas vara klar under 2021. Parallelt utvecklas Prefix Matematik 1a. Håll utkik!

Gästskribent Ingela Nilsson – tre år med digital matematik

Ingela Nilsson är lärare på gymnasieskolan Spyken i Lund och författare till Gleerups nya digitala läromedel Prefix Matematik. Här delar hon med sig av erfarenheter från ett digitalt arbetssätt i matematikundervisningen.

Ingela Nilsson nominerad till Guldäpplet 2019

Lärarpriset Guldäpplet lyfter fram lärare som utvecklar skolan och pedagogiken med digitala verktyg och arbetssätt. Ingela Nilsson, lärare på Spyken i Lund och författare till Gleerups nya digitala läromedel Prefix Matematik är en av de nominerade.