Uppstarten är avklarad – dags för ämnesfördjupning 

Terminen är igång och uppstarten är avklarad. Har du hunnit fördjupa dig i ämne och innehåll än? Här får du tre konkreta tips på hur du bekantar dig med innehållet och ämnet i dina digitala läromedel! Avsätt tid nu så kommer det att underlätta resten av läsåret för både dig och dina elever när ni använder Gleerups digitala läromedel.

Titta på en pedagogisk ämnesfilm 

I de flesta läromedel hittar du korta pedagogiska ämnesfilmer där Gleerups läromedelsutvecklare guidar dig genom ditt läromedel. Du får en genomgång av läromedlets upplägg och struktur och tips på hur du kan arbeta. 

Du hittar filmen ”Guide till läromedlet” på läromedlets startsida under fliken ”Kom igång”. 

Här hittar du alla ämnesfilmer samlade stadievis:
Ämnesfilmer årskurs 1-6
Ämnesfilmer årskurs 7-9
Ämnesfilmer gymnasium- och vuxenutbildning
 

Använd färdiga planeringar 

I Gleerups läromedel finns årskursplaneringar med förslag på hur du kan fördela läromedlets innehåll över läsåret, utifrån timplanen. Dessa är tänkta att underlätta planeringsarbetet för dig som lärare.
Här hittar du lärarmaterialet 

Du kan också inspireras av och använda färdiga planeringsförslag från Gleerups, ofta tematiska och  ämnesöverskridande. Välj själv om du vill använda planeringen precis som den är eller om du vill redigera och bygga vidare.
Kika på planeringsförslag för dina ämnen 
Se en kort film om planeringsverktyget

Upptäck värdefullt stöd i lärarmaterialet

Lägg tid på att läsa inledningen i själva läromedlet och i lärarmaterialet så att du inte missar något kring struktur, stödmaterial och bärande pedagogiska tankar.

Lärarmaterialet  är fullspäckad av extra stöd och material till din undervisning. Inledningen till Elevdelen innehåller värdefulla tips till både dig och eleverna.
Här hittar du lärarmaterialet 

17 Sep 2020