Patos, Svenska 2

Bok
Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här
Produkt
Patos är ett läromedel i svenska för gymnasiet och vuxenutbildningen, med fokuserade teoriavsnitt och mängder av övningar. 

Patos, Svenska 2 täcker in hela det centrala innehållet för kursen Svenska 2. Epoker och författarskap beskrivs på ett levande och gediget sätt, med många praktiska övningar. Eleverna kan stanna upp och träna kontinuerligt efter varje genomgång. Det gör att progressionen blir tydlig genom materialet. Det gör också att läromedlet är perfekt att ta fram i klassrummet, eller att låta eleverna arbeta med i hemmet.

Övningarna är varierade. Större skrivuppgifter varvas med gruppdiskussioner och med handfast träning. 

Patos, svenska 2 i korthet:
- fokuserade teoriavsnitt med mängder av tillhörande övningar
- gedigen litteraturhistoria
- återkommande och varierad träning
- bra för självstudier och för praktiskt klassrumsarbete

  • Artikelnr: 51101088
  • Sidor: 416
  • Upplaga: 1.1
  • Utgivningsår: 2022
Om serien
Patos - svenska för gymnasieskolan

Patos

Patos är ett läromedel i svenska för gymnasiet och vuxenutbildningen, med gedigna teoriavsnitt och mängder av övningar. I serien finns såväl trycka som digitala läromedel, så att du kan välja det som passar dig och dina elever bäst.

För dig som vill arbeta med tryckta läromedel!

I serien finns ett tryckt läromedel för Svenska 1 och ett för Svenska 2. Önskar du tillhörande lärarmaterial hittar du detta i lärarversionerna av de digitala läromedlen.

För dig som vill arbeta helt digitalt!

Patos digitala läromedel är heltäckande läromedel för kurserna Svenska 1 och Svenska 2. Här varvas teori och övningar med en rad smarta funktioner. Lärarversionerna innehåller dessutom lärarmaterial. 

Inspelad webbträff: Nyfiken på Patos?

Inspelad webbträff med läromedelsutvecklare Mattias Lygård och författare Henrik Gustavsson som delar med sig av idéer för diskussioner och kreativa övningar i klassrummet samt berättar om nya läromedlet Patos. 

Se inspelad webbträff från april 2022 (26 min)

Att arbeta med retoriken i svenskan

Hur får jag eleverna att tala i svenskundervisningen? Hur kan jag hjälpa dem igång? Hur lyfter jag retorikens betydelse för elevernas vardag? Här ger Henrik Gustavsson, läromedelsförfattare och lärare i bland annat svenska och retorik på gymnasiet, konkreta tips och idéer kring hur man kan arbeta med retoriken i sin svenskundervisning.

Tre anledningar att testa Patos i din undervisning!