Kakor i Gleerups digitala läromedel

Gleerups digitala läromedel som nås via gleerupsportal.se (”Läromedlen”), använder kakor (cookies) för att fungera korrekt. En kaka är en liten textfil som sparas i din webbläsare och gör att gleerupsportal.se kommer ihåg din enhet när du besöker vår webbplats. Inga personliga identifierbara data lagras i cookies, endast ett anonymt ID-nummer. Kakor används för att Gleerups ska kunna föra besöksstatistik för läromedlen och för vissa personliga inställningar ska sparas för bästa användarupplevelse. Användning av Läromedlen kräver att du accepterar kakor.

Gleerups använder både sessionskakor (som löper ut när du stänger din webbläsare) och beständiga kakor (som är kvar på enheten under en viss tid eller tills du tar bort dem). Gleerups använder följande typer av kakor för de ändamål som beskrivs i denna tabell:

Typ av cookie Ändamål
Nödvändiga för tillhandahållandet av Läromedlen Dessa kakor är nödvändiga för att vi ska kunna tillhandahålla Läromedlen till dig. T.ex. låter dessa kakor Gleerups känna igen vem du är och sedan tillhandahålla korrekt information till dig.
Prestanda och analys Vi använder dessa kakor för att analysera hur Läromedlen nås, används, eller fungerar. Vi använder informationen för att underhålla, driva och förbättra gleerupsportal.se. Hos Gleerups används i vissa fall kakor från tredje part, t.ex. Google Analytics.
Funktionella Dessa kakor låter Gleerups hantera vissa funktioner på gleerupsportal.se i enlighet med dina inställningar och val. Dessa gör att när du återvänder till Läromedlen så kommer vissa inställningar du gjort vara som när du senast besökte webbplatsen.

Har du frågor om Gleerups användning av kakor vänligen kontakta Gleerups via mejl, info@gleerups.se, telefon, 040 – 20 98 10 eller per post, Gleerups Utbildning Aktiebolag, Box 367, 201 23 Malmö