Cookies-policy för Gleerups digitala läromedel

Gleerups digitala läromedel som nås via www.gleerupsportal.se (”Läromedlen”), använder cookies för att fungera korrekt. En cookie är en liten textfil som sparas i din webbläsare och gör att Gleerups system kommer ihåg din enhet när du besöker vår webbplats. Inga personliga identifierbara data lagras i cookies, endast ett anonymt ID-nummer. Cookies används för att Gleerups ska kunna föra besöksstatistik för läromedlen och för vissa personliga inställningar ska sparas för bästa användarupplevelse. Användning av Läromedlen kräver att du accepterar cookies.

Gleerups använder både sessionscookies (som löper ut när du stänger din webbläsare) och beständiga cookies (som är kvar på enheten under en viss tid eller tills du tar bort dem). Gleerups använder följande typer av cookies för de ändamål som beskrivs i denna tabell:

Typ av cookie

Ändamål

Nödvändiga för tillhandahållandet av Läromedlen

Dessa cookies är nödvändiga för att vi ska kunna tillhandahålla Läromedlen till dig. T.ex. låter dessa cookies Gleerups känna igen vem du är och sedan tillhandahålla korrekt information till dig.

Prestanda och analys

Vi använder dessa cookies för att analysera hur Läromedlen nås, används, eller fungerar. Vi använder informationen för att underhålla, driva och förbättra hemsidorna. Hos Gleerups används i vissa fall cookies från tredje part, t.ex. Google Analytics.

Funktionella

Dessa cookies låter Gleerups hantera vissa funktioner på hemsidorna i enlighet med dina inställningar och val. Dessa gör att när du återvänder till Läromedlen så kommer vissa inställningar du gjort vara som när du senast besökte webbplatsen.

Har du frågor om Gleerups användning av cookies vänligen kontakta Gleerups via mejl, info@gleerups.se, telefon, 040 – 20 98 10 eller per post, Gleerups Utbildning Aktiebolag, Box 367, 201 23 Malmö