Läs med Majk och Sam 1, Klassens djurklubb, högläsning
Prova

Läs med Majk och Sam 1, Klassens djurklubb, högläsning

Bok
Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här
Läs med Majk och Sam är ett läs- och skrivmaterial för Förskoleklass och årskurs 1. Grunden är den gemensamma läsningen och samtalen utifrån högläsningstexter. Innehållet är lekfullt och det är lätt för eleverna att känna igen sig. Böckerna följer en tydlig progression genom förskoleklassen och åk 1, men de fungerar också fristående. Materialet stämmer väl överens med Skolverkets kartläggningsmaterial ”Hitta språket!” för förskoleklass, och med Skolverkets bedömningsstöd och de reviderade kursplanerna i svenska. 

Klassens djurklubb, högläsning åk 1 innehåller 35 högläsningstexter, som fungerar som grund för fortsatt arbete i läsebok och arbetsbok. Majk och Sam är bästa vänner och de har ett stort gemensamt intresse, nämligen djur. Vi får följa barnen i vått och torrt genom en realistisk, underfundig och humoristisk berättelse. Högläsningen ger många möjligheter till ett utökat textarbete, som till exempel att starta en egen djurklubb.

Läs med Majk och Sam passar dig som:
• vill arbeta med högläsning och samtal som bas för läs- och skrivinlärning
• vill ha ett lekfullt material med tydlig progression genom förskoleklass och årskurs 1
• vill ha en läsebok i årskurs 1, med två läsnivåer i en och samma bok
• vill ha lika många skönlitterära texter som faktatexter i elevernas läsebok
• vill ha en arbetsbok med gemensamma övningar kring basfärdigheter, men samtidigt möjlighet för extra utmaning och extra träning

 • Artikelnr: 51104218
 • Sidor: 120
 • Upplaga: 1.1
 • Utgivningsår: 2021
 • Recensioner

  Del av recension publicerad i BTJ-häftet nr 18, 2021
  Lektör Ulf Malmqvist

  I den här volymen av Klassens djurklubb har Majk och Sam börjat i första klass.. /…/  I trettiofem korta kapitel gestaltar författarna de utmaningar och möjligheter som möter dem under skolåret – från läsårets första dag tillavslutningen inför det stundande sommarlovet. 
  Författarna Malin Aronsson är journalist och Richard Hultén är bland annat läromedelsförfattare samt har erfarenhet från undervisning i de tidiga skolåren. Tillsammans har de skapat en högläsningsbok som ingår i serien Läs med Majk och Sam. 
  Utöver den här högläsningsboken finns det även en läsebok med en enklare typ av text och berättande samt en arbetsbok och en lärarhandledning.

  Materialet överensstämmer med Skolverkets kartläggningsmaterial Hitta språket! Samt med Skolverkets bedömningsstöd och de reviderade kursplanerna i svenska. Boken bjuder på en tydlig kronologi men innehåller även sekvenser som blickar bakåt på tidigare händelser. Det är tydligt att Majk och Sam får vara representanter för till exempel olika boendeformar (radhus och höghus), etnisk bakgrund, kön etcetera. Boken äger en god språkdräkt och kan stanna upp i miljöbeskrivningar och stämningar. De korta kapitlen gör den väl lämpad för högläsning i klassrummet och kan inspirera till ett utökat textarbete.

  Helhetsbetyg: 4

Läs med Majk och Sam för F-1

Läs med Majk och Sam

Läs med Majk och Sam är ett lekfullt läs- och skrivmaterial för F-1. Grunden är gemensam läsning och samtal utifrån högläsningstexter. I en underfundig berättelse med humor och värme får vi följa kompisarna Majk och Sam under deras första två år i skolan. Barnen har ett stort gemensamt intresse, djur.

Mer om serien