Läs med Majk och Sam 1, Klassens djurklubb, läsebok
Prova

Läs med Majk och Sam 1, Klassens djurklubb, läsebok

Bok
Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här
Läs med Majk och Sam är ett läs- och skrivmaterial för Förskoleklass och årskurs 1. Grunden är den gemensamma läsningen och samtalen utifrån högläsningstexter. Innehållet är lekfullt och det är lätt för eleverna att känna igen sig. Böckerna följer en tydlig progression genom förskoleklassen och åk 1, men de fungerar också fristående. Materialet stämmer väl överens med Skolverkets kartläggningsmaterial ”Hitta språket!” för förskoleklass, och med Skolverkets bedömningsstöd och de reviderade kursplanerna i svenska. 

Klassens djurklubb, läsebok åk 1 är en läsebok för alla elever. Boken passar såväl den som ännu inte knäckt läskoden, som den som kommit en bit på vägen i sin läsutveckling. Hur designar man en läsebok så att den passar alla elever? För att möta elevernas varierande läsförmåga och olika intressen innehåller boken två texttyper och två läsnivåer. Läseboken Klassens djurklubb innehåller en berättande text om Majk och Sam, och en faktatext om en djurart, i varje kapitel. Alla texter är uppdelade i två textnivåer, en enklare på vänstersidan och en svårare på högersidan.

Läs med Majk och Sam passar dig som:
• vill arbeta med högläsning och samtal som bas för läs- och skrivinlärning
• vill ha ett lekfullt material med tydlig progression genom förskoleklass och årskurs 1
• vill ha en läsebok i årskurs 1, med två läsnivåer i en och samma bok
• vill ha lika många skönlitterära texter som faktatexter i elevernas läsebok
• vill ha en arbetsbok med gemensamma övningar kring basfärdigheter, men samtidigt möjlighet för extra utmaning och extra träning

 • Artikelnr: 51104287
 • Sidor: 144
 • Upplaga: 1.2
 • Utgivningsår: 2021
 • Recensioner

  Del av recension publicerad i BTJ-häftet nr 18, 2021
  Lektör Margareta Brengdahl

  Klassens djurklubb är en läsebok för förskoleklass och framåt. Den handlar om Majk och Sam och deras kamrater och vuxna i gruppen men även en härlig farmor. De är igång med sin bokstavsträning och att förankra alfabetets bokstäver med hjälp av olika djur. Här finns både kända och mer exotiska djur som beskrivs och berättas om.

  Författarna Malin Aronsson och Richard Hultèn har lagt en enkel text på vänstersidorna och en längre och fylligare på högersidorna. Varje uppslag har distinkt layout och stort
  textsnitt. De talrika illustrationerna är gjorda av Matilda Salmén. Barnens personligheter syns tydligt i teckningarna när hon beskriver alla deras känslor. Färgskalan är glad och ljus. Bilderna på djuren är också viktiga och klargörande.

  Boken har lyckats fånga sinnet hos två barn som lotsar oss genom djurriket med målet att hitta ett djur för varje bokstav. Den har humor och värme och fina övergångar mellan kapitlen. Alla gosedjur som dyker upp har en påtaglig roll. Som läsebok kan denna bli en inspirationskälla för vidare arbete med texter och kunskapssökande. Den här boken ingår i ett material med högläsningsbok, läsebok, arbetsbok och lärarhandledning.

  Helhetsbetyg: 4

Läs med Majk och Sam för F-1

Läs med Majk och Sam

Läs med Majk och Sam är ett lekfullt läs- och skrivmaterial för F-1. Grunden är gemensam läsning och samtal utifrån högläsningstexter. I en underfundig berättelse med humor och värme får vi följa kompisarna Majk och Sam under deras första två år i skolan. Barnen har ett stort gemensamt intresse, djur.

Mer om serien