Spara 15%
Mattekojan Förskoleklass dig lärarmaterial o dig elevträning

Mattekojan Förskoleklass dig lärarmaterial o dig elevträning

Nyhet!
Digitalt
Ej i lager. Utkommer: 2024-08-09
Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här
Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här
Produkt

I paketet ingår:
Digitalt lärarmaterial, lic 12 mån, 3 ex
Digital träning, elevlic 12 mån, 35 ex
Digital träning, lärarlic 12 mån, 3 ex


Mattekojan FK utgår från Hitta matematiken och sätter taluppfattning och fantasi i centrum. Aktiviteter, handledning, sagor, problemlösning, kopieringsunderlag till både matematik och djurkunskap.

Mattekojan FK, digitalt lärarmaterial är ditt komplement till den tryckta lärarhandledningen. Projicera elevbokens alla sidor, problemlösning, samtalsrutor, djuren och kartan över bondgården. Få sagorna upplästa, skriv ut spel, arbetshäften, uppgifter på hög nivå, djurbilder mm. 
Här finns även en digital verktygslåda med interaktiva klockor, pengar, geometriska former, tallinjer mm,  samt en övningsgenerator som genererar uppgifter inom det talområde och räknesätt du väljer.

Integrera med NO, Svenska och Bild
Vill du integrera bondgårdstemat i NO, Sv och Bild? I lärarhandledningen finns fakta till dig som lärare. Projicera djuren på stor skärm. Skriv ut bilder på djuren och maten de äter. Skriv gemensamma texter och låt eleverna färglägga bilderna och klippa ut dem. De kan sedan klistra in både bilder och texter och skapa egna djurböcker.
 

Mattekojan FK, digital träning, elevlicens är elevens komplement till elevboken. Till varje mål finns enkla spel.
Mattekojan FK, digital träning, lärarlicens har samma innehåll som elevversionen. Via denna kan du följa varje elevs resultat.
 

  • Artikelnr : 51111155
Om serien
Mattekojan – matematik för F–3

Mattekojan – med fokus på taluppfattning

Mattekojan är en ny serie för lågstadiet, årskurs F–3, som har fokus på taluppfattning för att bygga elevernas förståelse och matematiska grund. Grodan Gugge och humlan Sum-Sum hjälper barnen att förstå matematiken! Mattekojan följer Skolverkets bedömningsstöd i taluppfattning, och Hitta matematiken för Förskoleklass.

Mattekojan följer Skolverkets bedömningsstöd i taluppfattning!

Nyhet! Förskoleklass

Nu kommer populära Mattekojan för Förskoleklass!

I Mattekojan för förskoleklass får eleverna följa lill-grodan Gugges äventyr på bondgården. I varje kapitel träffar Gugge ett nytt djur på bondgården och det går bra att integrera matematiken med NO. Vartannat kapitel i boken fokuserar på taluppfattning och vartannat på mönster, mätning och rumsuppfattning. Mattekojan FK utgår från Skolverkets Hitta matematiken.  

Läs mer och bläddra i smakprov av Mattekojan Förskoleklass elevbok

Mattekojan Elevböcker

Fokus på taluppfattning

Mattekojan lägger stort fokus på elevernas förståelse för matematiska begrepp och tankar. I vartannat kapitel arbetar eleverna med taluppfattning. Kapitlen varvas med kursplanens resterande matematiska områden.
Det finns tre mål i varje kapitel. 

Äventyr i naturen med Gugge och Sum-Sum

Eleverna får följa grodan Gugge, humlan Sum-Sum och deras vänner på äventyr på ängen, vid vattnet och i skogen. Kapitlen startar med en sagobild som skapar nyfikenhet, samtal och förförståelse. I lärarstödet finns en saga till bilden, diskussionsunderlag och problemlösning.

Diagnosen sammanfattar målens innehåll och ger eleverna möjlighet att testa sina färdigheter.

Arbeta tillsammans och Spel befäster kunskaper på ett lekfullt och kommunikativt sätt.

Träna med Gugge kan användas som extrasidor eller som repetition efter diagnosen.

Utmana Sum-Sum kan användas som extrauppgifter för elever som behöver utmanas i sina färdigheter.

Lärarstöd och digital elevträning

I lärarhandledningen finns sagorna om Gugge och Sum-Sum, didaktiska tips, problemlösning och laborativa aktiviteter. Här finns också stöd i hur du kan förenkla och utmana för att anpassa undervisningen till alla dina elever. 

I det digitala lärarmaterialet hittar du elevbokens alla sidor, sagobilden med frågor och svar, sagan inläst, problemlösning, bildspel med räknehändelser och uppgifter på hög nivå. 

I den digitala elevträningen finns färdighetsträning till varje mål, självrättande övningar och enkla spel för att träna och befästa begrepp. 

Det jag gillar allra bäst med Mattekojan är att den stannar kvar länge vid de låga talen, att begreppen är det viktiga. 

Anneli Turnstedt, Hackebackeskolan, Lessebo

Få en grundlig genomgång av vad Mattekojan är och hur du kan arbeta med den.  Träffa lärare och hör dem berätta om hur det fungerar!

Se inspelad webbträff om Mattekojan, ca 40 min

Få en genomgång av Mattekojan Förskoleklass och hur du kan arbeta med den i din undervisning.

Se inspelad webbträff om Mattekojan för Förskoleklass, ca 10 min

Följ Mattekojan Facebookgrupp!

Här har du möjlighet att diskutera Mattekojan och undervisningen i matematik med andra lärare. Du får även inspiration och värdefulla tips för din undervisning, och kan ställa frågor till Gleerups läromedelsutvecklare. Välkommen att dela erfarenheter och tips med varandra kring undervisningen med Mattekojan!