Lärande och utveckling, elevbok, 3:e uppl

Bok
Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här
Produkt

Gleerups barn och fritid är läromedel som väcker elevernas intresse! Varje elevbok är ett heltäckande läromedel för kursen med samma namn. Läromedlen består av elevbok, lärarhandledning samt digitalt läromedel. 
 

Varje läromedel har en tydlig koppling till kursplanen med ett kapitel för varje punkt i det centrala innehållet. Fallbeskrivningar, diskussionsfrågor, uppgifter och instuderingsfrågor gör eleverna aktiva i sitt lärande.
 

Lärande och utveckling, elevbok, 3:e upplagan är skriven för kursen med samma namn. I denna tredje upplaga finns uppdaterad information, omarbetade texter och fokus på centrala begrepp. Det finns även helt nya inslag i form av en studieguide och text om källkritik. 
 

Läromedlet går igenom människans utveckling från barndom till ålderdom och beskriver bland annat hur vi utvecklar våra kunskaper och färdigheter. Läromedlet behandlar ämnen som motorisk, intellektuell, social och emotionell utveckling, utvecklingsteorier, kunskapssyn, fostran och lärande.
 

Lärande och utveckling diskuterar frågor som:
Hur utvecklades du från att ha varit en liten bebis till att bli den tänkande och sociala person du är idag? Varför är vissa människor duktigare i skolan än andra och varför är några bättre på idrott? Vad är egentligen kunskap och hur går lärande till?

Lärande och utveckling, elevbok, 3:e upplagan
•    stöttar och uppmuntrar eleverna att vara aktiva i sitt lärande
•    innehåller studieguide, text om källkritik samt fokus på centrala begrepp
•    är skriven med ett tydligt och tillgängligt språk.

 • Artikelnr : 51109992
 • Sidor : 256
 • Upplaga : 3.1
 • Utgivningsår : 2023
Om serien

Gleerups barn och fritid 

Gleerups barn och fritid är läromedel utvecklade för barn- och fritidsutbildningar på såväl gymnasiet som vuxenutbildning. I serien finns en titel per kurs. För varje titel finns elevbok, tryckt lärarhandledning och digitalt läromedel i form av elev- respektive lärarversion. Oavsett om du väljer tryckta eller digitala läromedel får du en rad språkutvecklande verktyg till stöd för både dig och dina elever.

Gleerups barn och fritid

 • Läromedel som väcker elevernas intresse och gör dem aktiva i sitt lärande
 • Tillgängligt och konkret språk som underlättar lärandet och tränar yrkestermer
 • Har en tydlig koppling till kursplanen 
 • Lärarmaterialet tillhandahåller ett unikt lärarstöd med massvis av tips och råd för din undervisning vilket underlättar och sparar tid för dig i ditt planerings- och bedömningsarbete
 • Ger dig möjlighet att välja om du önskar arbeta med tryckta och/eller digitala läromedel

Elevbok

I serien finns en elevbok per kurs. Alla läromedel är uppbyggda enligt samma tydliga struktur där varje avsnitt bygger på en eller flera delar ur det centrala innehållet för kursen. För att eleverna ska få möjlighet att bearbeta och tillämpa sina nya kunskaper, varvas texten med fallbeskrivningar, frågor som uppmuntrar till diskussion eller reflektion, fördjupningar, faktarutor, ordförklaringar, sammanfattningar och instuderingsfrågor.

Beställ provexemplar

Lärarhandledning

Till varje elevbok finns en tryckt lärarhandledning med gediget material till din undervisning. I lärarmaterialet hittar du inledningsvis Skolverkets beskrivning av ämnesplan och kursplan som följs av kunskapskraven för den specifika kursen. Varje avsnitt i lärarmaterialet innehåller:

 • Introduktion till avsnittet med koppling till Skolverkets styrdokument
 • Centrala begrepp
 • Lösningsförslag till instuderingsfrågorna i elevboken
 • Frågor på texten och lösningsförslag för dessa
 • Fördjupningsuppgifter och övningar
 • Lektionsförslag
 • Tips på filmer, böcker och länkar

Digitalt läromedel

I serien finns ett digitalt läromedel per kurs som elevversion och lärarversion. I elevversionen hittar du allt innehåll som finns i motsvarande elevbok tillsammans med en rad användningsbara funktioner och stöd för smart studieteknik. Här finns också pedagogiska filmer, Begreppa-filmer, utvecklade tillsammans med ILT Education.

Har din skola licens hos ILT Education finns filmerna dessutom på flera olika språk. I lärarversionen hittar du dessutom ett gediget lärarmaterial med extramaterial, stöd och tips till din undervisning. 

Prova digitala läromedel


 

Språkutvecklande fokus 

Helt nya inslag som studieguide och innehåll om källkritik stöttar elever och lärare ytterligare.

Begreppafilmer som förklarar

Abstrakta begrepp görs begripliga och komplex kunskap konkretiseras.

Gleerups barn och fritid på Facebook

Facebookgruppen Gleerups barn och fritid är till för dig som undervisar inom barn och fritid. Här får du inspiration och tips kring undervisning och läromedel. 

Gå med i gruppen 

Recensioner

Del av recension publicerad i BTJ-häftet nr 17, 2023.
Lektör Marianne Ericson

[…] Största skillnaden och en förbättring mot tidigare upplagor är att det nu finns en studieguide där man kan testa sina kunskaper efter varje kapitel och fokusera på de centrala begreppen. Författaren Tove Phillips har skrivit ett flertal läromedel […] Hon är även lärare på Barn- och fritidsprogrammet i gymnasieskolan. Första halvan av boken handlar om människans utveckling från spädbarnsåldern till ålderdomen, vi får en inblick i både fysisk, motorisk, intellektuell, emotionell och social utveckling. Phillips har förmågan att förmedla kunskapen och få med det viktigaste trots att texten är komprimerad. Sedan följer några pedagogiska teorier och hur synen på fostran och kunskap förändrats genom åren. Ett kapitel handlar om barns olika förutsättningar för utveckling och lärande. Boken avslutas med konflikthantering och grupprocesser. Layouten är inbjudande och överskådlig med många fotografier, faktarutor och diagram. En lättläst och informativ lärobok, skriven av en kunnig författare med egna erfarenheter. 

Helhetsbetyg: 4/5