Gleerups vård och omsorg – vår viktigaste satsning någonsin

Vikten av god vård och omsorg har lyfts på många plan i samhället under det senaste året. Dessutom är det mycket på gång för vård- och omsorgsutbildningen under 2021. På Gleerups anpassas sortimentet för att passa alla nya ämnes- och kursplaner. Under året lanserar vi nya Gleerups vård och omsorg – våra viktigaste läromedel någonsin. Här hittar du information om vad vi gör och vilka titlar som kommer att lanseras under våren och inför höstterminsstart 2021. 

Från och med 1 juli 2021 förändras programstrukturen för vård- och omsorgsutbildningen. Det innebär ändrade kurser för vård- och omsorgsutbildningar på såväl gymnasiet som på vuxenutbildning. Förändringarna syftar till att skapa en utbildning som blir mer enhetlig på ett nationellt plan.

På vuxenutbildningen kommer det fortsatt finnas möjlighet att utbilda sig antingen till undersköterska eller via en kortare version av utbildningen till vårdbiträde. 

Vår viktigaste satsning någonsin
Alla som arbetar inom vård och omsorg är hjältar. Viktiga för att hela landet ska stå pall för pandemier, en åldrande befolkning och ett växande vårdbehov. Därför lanserar vi Gleerups vård och omsorg – nya läromedel för gymnasie- och vuxenutbildning helt enligt de nya ämnes- och kursplanerna. 

14 nya läromedel
Vi arbetar för fullt för med att utveckla en rad nya läromedel anpassade efter de förändringar som träder i kraft till sommaren. Vi tar fram en titel till varje ny kurs. 

Tillgängliga och pedagogiska
För varje titel kommer det finnas elevbok, tryckt lärarhandledning samt digitalt läromedel i form av elev- respektive lärarversion. Så att du kan välja om du vill arbeta med tryckta eller digitala läromedel.  

I arbetet med de nya läromedlen lägger vi stort fokus på ett pedagogiskt och tillgängligt språk som passar såväl gymnasieelever som vuxna. Det kommer dessutom finnas en rad språkutvecklande verktyg till stöd för både dig och dina elever. 

I lärarhandledningarna och lärarversionerna av de digitala läromedlen kommer du att hitta ett unikt lärarstöd med massvis av tips och råd för din undervisning.

Pedagogiska filmer underlättar
De digitala läromedlen ger dig och dina elever tillgång en rad smarta funktioner som underlättar såväl undervisning som inlärning. Här hittar ni till exempel pedagogiska filmer och guider. Har skolan licens hos ILT Inläsningstjänst finns filmerna dessutom på flera olika språk. Läs mer om Begreppaguider  

När kan jag se nyheterna?
Några läromedel är redan klara och övriga släpps löpande. Via titellänkarna ovan kan du läsa mer om innehåll och utgivningsdatum samt bläddra i smakprov. 

Missa inga nyheter!
Vill du vara säker på att inte missa något? Vill du vara bland de första att bläddra i alla nya titlar? Vill du prova digitala läromedel gratis? Prenumerera på Gleerups nyhetsbrev och gå med i Facebook-gruppen Gleerups vård och omsorg.

Prenumerera på Gleerups nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så sänker vi 30 kr till Rädda Barnen.

Gå med i Facebook-gruppen Gleerups vård och omsorg

Gruppen är till för dig som är lärare inom vård och omsorg. Här får du inspiration och tips kring undervisning och läromedel. 

11 Feb 2021