Tankar, känslor och beteenden, Psykologi 1, dig, elev, 12 m

Digitalt
Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här
Produkt

Tankar, känslor och beteenden är ett heltäckande digitalt läromedel för kursen Psykologi 1 på de teoretiska gymnasieprogrammen.

Aktuellt innehåll med hög kvalitet
Med Tankar, känslor och beteenden får du ett digitalt läromedel av hög kvalitet med innehåll som alltid är aktuellt. Här presenteras psykologins klassiska perspektiv, psykoanalys, behaviorism och humanism, med tillämpningsområden, på ett överskådligt sätt och eleverna får lära sig hur man forskar och forskat inom psykologin både förr och nu. Utifrån olika teman såsom lycka, aggressivitet, depression och kärlek får eleverna läsa om de för ämnet idag utmärkande perspektiven nämligen det biologiska, kognitiva och sociala.

Lärarstöd
Tankar, känslor och beteenden innehåller ett fylligt lärarmaterial med förslag på arbetssätt, exempel på svar, extrauppgifter samt bedömningshjälp.

Personlig lärupplevelse
Gleerups digitala läromedel har stöd för smart studieteknik och ger stora möjligheter till en personlig upplevelse. Bakgrundsfärg och textstorlek går att variera. Egna anteckningar, markeringar och favoriter samlas i personliga översikter. Det går dessutom att lyssna på all text, ljud finns i form av både inläst text (om skolan har avtal med ILT Inläsningstjänst) och talsyntes. Svåra ord och begrepp förklaras med inbyggda ordförklaringar.

Flexibel struktur
Du som lärare kan enkelt anpassa innehållet. Välj de avsnitt du önskar använda, och komplettera med eget material. Du kan sedan dela din planering med dina elever, vilket ger stora möjligheter till individualisering.

  • Artikelnr : 40697233
Om serien
Tankar, känslor och beteenden – psykologi för gymnasium och vuxenutbildning

Tankar, känslor och beteenden – Psykologi

Tankar, känslor och beteenden är en läromedelsserie för gymnasium och vuxenutbildning. I serien finns tryckta och digitala läromedel för kurserna Psykologi 1, 2a och 2b. Här finns ett brett underlag för din undervisning och mycket material att välja bland när eleverna ska få en första inblick eller en fördjupning i psykologiämnet.

Tankar, känslor och beteenden för Psykologi 1, 2a och 2b

Tankar, känslor och beteenden är förankrad i såväl samtida som traditionell vetenskap och ställer innehållet i relation till elevernas liv. Här finns en väldigt tydlig koppling till syftet, det centrala innehållet och kunskapskraven för ämnet. För effektiv inlärning finns det övningar som levandegör det teoretiska på ett ypperligt vis. 

För dig som vill arbeta digitalt!

Tankar, känslor och beteenden digitala läromedel är heltäckande läromedel, det ena för Psykologi 1 och det andra för Psykologi 2a och 2b. Här finns en rad smarta funktioner och extramaterial som underlättar både undervisning och inlärning. 

Likvärdig bedömning kräver likvärdigt innehåll

I betygstider handlar mycket om rättvisa och likvärdiga betyg. Men borde inte diskussionen även handla om innehållet i vår undervisning? Iaa Hedin, lärare och författare till läromedlet Tankar, känslor och beteenden i psykologi, tar upp vikten av ett rättvist och likvärdigt innehåll.

Källkritiskt arbete i psykologi

Hur får vi dagens gymnasieelever som redan är vana internetanvändare att också bli kritiska granskare? De nya skrivningarna i kursplanerna fokuserar på digital kompetens och på att bland annat stärka elevernas källkritiska förmåga. Läraren och författaren i psykologi Iaa Hedin delar med sig av erfarenheter och idéer.