Nästa steg 2, digitalt läromedel, elev, 6 mån

Digitalt
Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här
Produkt
Nästa steg 2 är ett heltäckande läromedel i Svenska som andraspråk 2 för gymnasieskola och vuxenutbildning.

Nästa steg 2 går igenom litteraturhistorien från antiken till arbetarförfattarna. Det finns också rejäla avsnitt om att tala, att skriva och språklig variation. Tydliga genomgångar och mängder av övningar hjälper dina elever att förstå det de läser och greppa det svenska språket. 

Nästa steg 2 i korthet:
- kronologisk och gedigen litteraturhistoria
- kapitel om att tala, att skriva och språklig variation
- ordförklaringar och övningar stöttar eleverna

Tester och övningar
Här finns interaktiva övningar som hjälper eleven att repetera faktainnehållet. Övningarna är självrättande, vilket gör att eleven kan testa sina kunskaper på egen hand.

Lärarstöd

Nästa steg 2 innehåller ett lärarmaterial som ger dig som lärare pedagogiskt och praktiskt stöd. Här hittar du förslag på arbetssätt och planeringar.

Personlig lärupplevelse

Gleerups digitala läromedel har stöd för smart studieteknik och ger stora möjligheter till en personlig upplevelse. Bakgrundsfärg och textstorlek går att variera. Egna anteckningar, markeringar och favoriter samlas i personliga översikter. Dessutom går det att få all text uppläst med talsyntes. Svåra ord och begrepp förklaras med inbyggda ordförklaringar.

Flexibelt planeringsverktyg

Du som lärare kan enkelt skapa planeringar direkt i dina digitala läromedel genom att kombinera innehåll från ett eller flera läromedel med länkar till eget och externt material. Du kan dela dina planeringar till både elever och kollegor, vilket ger stora möjligheter till individualisering.

Yvonne Hedman har en mångårig bakgrund som lärare i svenska som andraspråk, svenska och spanska i grund- och gymnasieskola och inom vuxenutbildningen i Stockholm.

Ewa Holm är verksamn inom vuxenutbildningen som lärare i svenska som andraspråk, svenska och engelska. Hon är också en erfaren gymnasielärare, textgranskare, redaktör och läromedelsförfattare.  • Artikelnr : 51107219
Om serien
Nästa steg – svenska som andraspråk för gymnasium och vuxenutbildning

Nästa steg – Svenska som andraspråk

Nästa steg är heltäckande läromedel i Svenska som andraspråk för gymnasium och vuxenutbildning. I serien finns tryckta och digitala läromedel för kurserna Svenska som andraspråk 1 och 2.

Nästa steg för Svenska som andraspråk 1 och 2

  • Tydliga genomgångar, förklaringar av ord i marginalen och mängder av övningar hjälper dina elever att förstå det de läser och greppa det svenska språket. 
  • Innehåller omfattande material för att tala, läsa och skriva. 
  • Flexibelt material som fungerar utmärkt att använda i sin helhet, från början till slut, eller i den ordning du själv föredrar.
  • Materialet fungerar även bra för självstudier. 

För dig som vill arbeta med tryckta läromedel!

I serien finns tryckta läromedel för kurserna Svenska som andraspråk 1 och 2. Önskar du tillhörande lärarmaterial hittar du detta i lärarversionerna av de digitala läromedlen. Dessa innehåller planeringstips, lektionsförslag och förslag på lärarintroducerade uppgifter. Här finns också avsnittstest som du kan använda för att att testa om eleven har förstått de olika momenten och kan tillämpa sina kunskaper.

Svenska som andraspråk 1
Läs mer och bläddra i smakprov

Svenska som andraspråk 2
Läs mer och bläddra i smakprov

För dig som vill arbeta med digitala läromedel!

Nästa steg digitala läromedel är heltäckande läromedel för kurserna Svenska som andraspråk 1 och 2. Här varvas texter med en rad smarta funktioner, en mängd bilder och interaktiva övningar som ger eleverna ett bra stöd i inlärningen. Lärarversionerna innehåller dessutom planeringstips, lektionsförslag och förslag på lärarintroducerade uppgifter. Här finns också avsnittstest som du kan använda för att att testa om eleven har förstått de olika momenten och kan tillämpa sina kunskaper. Prova kostnadsfritt i 30 dagar och upptäck mer!

Svenska som andraspråk 1
Läs mer och prova

Svenska som andraspråk 2
Läs mer och prova