Nästa steg, Svenska som andraspråk 2

Av Yvonne Hedman,
Bok
Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här
Produkt
Nästa steg 2 är ett heltäckande läromedel i Svenska som andraspråk 2 för gymnasieskola och vuxenutbildning.

Nästa steg 2 går igenom litteraturhistorien från antiken till arbetarförfattarna. Det finns också rejäla kapitel om att tala, att skriva och språklig variation. Tydliga genomgångar, förklaringar av ord i marginalen och mängder av övningar hjälper dina elever att förstå det de läser och greppa det svenska språket. 

Nästa steg 2 fungerar utmärkt att använda i sin helhet, från början till slut, eller i den ordning du själv föredrar. Materialet fungerar även bra för självstudier. Det är användbart och flexibelt! 

Nästa steg 2 i korthet:
- kronologisk och gedigen litteraturhistoria
- kapitel om att tala, att skriva och språklig variation
- ordförklaringar och övningar stöttar eleverna

  • Artikelnr: 51104805
  • Sidor: 336
  • Upplaga: 1.1
  • Utgivningsår: 2021
Om serien
Nästa steg - svenska som andraspråk för gymnasieskolan

Nästa steg

Nästa steg är heltäckande läromedel i Svenska som andraspråk för gymnasieskola och vuxenutbildning. I serien finns såväl tryckta som digitala läromedel, så att du kan välja den form som passar just dig och dina elever.

För dig som vill arbeta med tryckta läromedel!

I serien finns ett tryckt läromedel per kurs. Önskar du tillhörande lärarmaterial hittar du detta i lärarversionerna av de digitala läromedlen. Dessa innehåller planeringstips, lektionsförslag och förslag på lärarintroducerade uppgifter. Här finns också avsnittstest som du kan använda för att att testa om eleven har förstått de olika momenten och kan tillämpa sina kunskaper.

För dig som vill arbeta helt digitalt!

Nästa steg digitala läromedel är heltäckande läromedel för kurserna Svenska som andraspråk 1 och 2. Här varvas texter med en rad smarta funktioner, en mängd bilder och interaktiva övningar som ger eleverna ett bra stöd i inlärningen. Lärarversionerna innehåller dessutom planeringstips, lektionsförslag och förslag på lärarintroducerade uppgifter. Här finns också avsnittstest som du kan använda för att att testa om eleven har förstått de olika momenten och kan tillämpa sina kunskaper. Prova kostnadsfritt i 30 dagar och upptäck mer!

 

Tre anledningar att testa Nästa steg i din undervisning!

Recensioner

Del av recension publicerad i BTJ-häftet nr 14, 2021
Lektör Agneta Wirberg

[...] Boken är avsedd för Svenska som andraspråk 2 på gymnasiet och inom vuxenutbildningen. Litteraturhistorien gås igenom från antiken till arbetarförfattarna, över renässansen, upplysningstiden, romantiken och realismen. Kapitlen tar upp teman som tala, skriva och diskutera med övningar och förslag på att läsa mer, titta på videomaterial och lyssna till audiomaterial. Även språkvariationer tas upp. Boken avslutas med ett avsnitt med språkliga övningar inom områden som kan vara kluriga för andraspråkstalare. Ordförklaringar ges i marginalen och läsförståelsefrågor efter varje kapitel. Boken kan studeras från början till slut, eller i den kapitelordning som läraren eller den studerande föredrar. Den passar således även bra för självstudier. Det är ett snyggt, överskådligt, innehållsrikt och inspirerande material. Boken är försedd med text- och bildförteckning samt register. 

Helhetsbetyg: 4/5