Patos, Svenska 2, digitalt läromedel, lärare, 12 mån

Digitalt
Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här
Produkt

Patos är ett läromedel i svenska för gymnasiet och vuxenutbildningen, med fokuserade teoriavsnitt och mängder av övningar. 
 

Patos, Svenska 2 täcker in hela det centrala innehållet för kursen Svenska 2. Epoker och författarskap beskrivs på ett levande och gediget sätt, med många praktiska övningar. Eleverna kan stanna upp och träna kontinuerligt efter varje genomgång. Det gör att progressionen blir tydlig genom materialet. Det gör också att läromedlet är perfekt att ta fram i klassrummet, eller att låta eleverna arbeta med i hemmet.
 

Övningarna är varierade. Större skrivuppgifter varvas med gruppdiskussioner och med handfast träning. 
 

Patos, svenska 2 i korthet:
-    Fokuserade teoriavsnitt med mängder av tillhörande övningar
-    Gedigen litteraturhistoria
-    Återkommande och varierad träning
-    Bra för självstudier och för praktiskt klassrumsarbete


Lärarstöd
Patos innehåller ett lärarmaterial som ger dig som lärare pedagogiskt och praktiskt stöd. Här hittar du förslag på arbetssätt och planeringar.
 

Personlig lärupplevelse
Gleerups digitala läromedel har stöd för smart studieteknik och ger stora möjligheter till en personlig upplevelse. Bakgrundsfärg och textstorlek går att variera. Egna anteckningar, markeringar och favoriter samlas i personliga översikter. Dessutom går det att få all text uppläst med talsyntes. Svåra ord och begrepp förklaras med inbyggda ordförklaringar.
 

Flexibelt planeringsverktyg
Du som lärare kan enkelt skapa planeringar direkt i dina digitala läromedel genom att kombinera innehåll från ett eller flera läromedel med länkar till eget och externt material. Du kan dela dina planeringar till både elever och kollegor, vilket ger stora möjligheter till individualisering.

 

Henrik Gustavsson har mångårig erfarenhet av att undervisa gymnasieelever i idrott, svenska, geografi och retorik.
 

  • Artikelnr : 51109343
Om serien
Patos – svenska för gymnasium och vuxenutbildning

Patos – Svenska

Patos är en serie läromedel i svenska för gymnasium och vuxenutbildning med gedigna teoriavsnitt och mängder av övningar. I serien finns trycka och digitala läromedel för kurserna Svenska 1 och 2.

Patos för Svenska 1 och 2

  • Gedigna teoriavsnitt
  • Mängder av övningar som ger eleverna möjlighet att träna mycket
  • Efter varje genomgång så finns det många övningar av varierande slag, större skrivuppgifter varvas med gruppdiskussioner och med handfast träning

För dig som vill arbeta med tryckta läromedel!

I serien finns ett tryckt läromedel för Svenska 1 och ett för Svenska 2. Önskar du tillhörande lärarmaterial hittar du detta i lärarversionerna av de digitala läromedlen.

För dig som vill arbeta digitalt!

Patos digitala läromedel är heltäckande läromedel för kurserna Svenska 1 och Svenska 2. Här varvas teori och övningar med en rad smarta funktioner. Lärarversionerna innehåller dessutom lärarmaterial. 

Inspelad webbträff: Nyfiken på Patos?

Inspelad webbträff med läromedelsutvecklare Mattias Lygård och författare Henrik Gustavsson som delar med sig av idéer för diskussioner och kreativa övningar i klassrummet samt berättar om nya läromedlet Patos. 

Se inspelad webbträff från april 2022 (26 min)

Mängder av varierande övningar

I Patos finns fokuserade teoriavsnitt och mängder av övningar vilket ger eleverna möjlighet att träna mycket. Eleverna kan stanna upp och träna kontinuerligt efter varje nytt delmoment. Det gör att progressionen blir tydlig genom materialet. 

Att arbeta med retoriken i svenskan

Hur får jag eleverna att tala i svenskundervisningen? Hur kan jag hjälpa dem igång? Hur lyfter jag retorikens betydelse för elevernas vardag? Här får du konkreta tips och idéer kring hur man kan arbeta med retoriken i sin svenskundervisning.

Tre anledningar att testa Patos i din undervisning!