Nästa steg - svenska som andraspråk för gymnasieskolan

Nästa steg

Nästa steg är heltäckande läromedel i Svenska som andraspråk för gymnasieskola och vuxenutbildning. I serien finns såväl tryckta som digitala läromedel, så att du kan välja den form som passar just dig och dina elever.

Nästa steg för Svenska som andraspråk 1 och 2

  • Tydliga genomgångar, förklaringar av ord i marginalen och mängder av övningar hjälper dina elever att förstå det de läser och greppa det svenska språket. 
  • Innehåller omfattande material för att tala, läsa och skriva. 
  • Flexibelt material som fungerar utmärkt att använda i sin helhet, från början till slut, eller i den ordning du själv föredrar.
  • Materialet fungerar även bra för självstudier. 

 

Tre anledningar att testa Nästa steg i din undervisning!

För dig som vill arbeta med tryckta läromedel!

I serien finns ett tryckt läromedel per kurs. Önskar du tillhörande lärarmaterial hittar du detta i lärarversionerna av de digitala läromedlen. Dessa innehåller planeringstips, lektionsförslag och förslag på lärarintroducerade uppgifter. Här finns också avsnittstest som du kan använda för att att testa om eleven har förstått de olika momenten och kan tillämpa sina kunskaper.

För dig som vill arbeta helt digitalt!

Nästa steg digitala läromedel är heltäckande läromedel för kurserna Svenska som andraspråk 1 och 2. Här varvas texter med en rad smarta funktioner, en mängd bilder och interaktiva övningar som ger eleverna ett bra stöd i inlärningen. Lärarversionerna innehåller dessutom planeringstips, lektionsförslag och förslag på lärarintroducerade uppgifter. Här finns också avsnittstest som du kan använda för att att testa om eleven har förstått de olika momenten och kan tillämpa sina kunskaper. Prova kostnadsfritt i 30 dagar och upptäck mer!

GÄSTSKRIBENTER EWA HOLM OCH YVONNE HEDMAN

Hur utvecklar man bäst ett nytt språk?

Det finns många utmaningar med att lära sig ett nytt språk. Hur får man eleverna att känna engagemang och inspiration för ett nytt språk och hitta tillfällen att använda språket i praktiken? Möt författarna Ewa Holm och Yvonne Hedman som delar med sig av tankar bakom läromedlet Nästa steg för svenska som andraspråk.

gästskribent ewa holm

Lär dina elever bli risktagare! Tips för svenska som andraspråk

Hur lär man sig bäst ett nytt språk? Ewa Holm har mångårig lärarerfarenhet inom vuxenutbildningen och är författare till flera läromedel. Hon är författare till läromedlet Nästa steg, och ger här tips på olika metoder att använda i undervisningen i svenska som andraspråk. För att lära sig att tala ett språk väl måste man våga ta risker menar hon.