Nästa steg – svenska som andraspråk för gymnasium och vuxenutbildning

Nästa steg – Svenska som andraspråk

Nästa steg är heltäckande läromedel i Svenska som andraspråk för gymnasium och vuxenutbildning. I serien finns tryckta och digitala läromedel för kurserna Svenska som andraspråk 1 och 2.

Nästa steg för Svenska som andraspråk 1 och 2

  • Tydliga genomgångar, förklaringar av ord i marginalen och mängder av övningar hjälper dina elever att förstå det de läser och greppa det svenska språket. 
  • Innehåller omfattande material för att tala, läsa och skriva. 
  • Flexibelt material som fungerar utmärkt att använda i sin helhet, från början till slut, eller i den ordning du själv föredrar.
  • Materialet fungerar även bra för självstudier. 

För dig som vill arbeta med tryckta läromedel!

I serien finns tryckta läromedel för kurserna Svenska som andraspråk 1 och 2. Önskar du tillhörande lärarmaterial hittar du detta i lärarversionerna av de digitala läromedlen. Dessa innehåller planeringstips, lektionsförslag och förslag på lärarintroducerade uppgifter. Här finns också avsnittstest som du kan använda för att att testa om eleven har förstått de olika momenten och kan tillämpa sina kunskaper.

Svenska som andraspråk 1
Läs mer och bläddra i smakprov

Svenska som andraspråk 2
Läs mer och bläddra i smakprov

För dig som vill arbeta med digitala läromedel!

Nästa steg digitala läromedel är heltäckande läromedel för kurserna Svenska som andraspråk 1 och 2. Här varvas texter med en rad smarta funktioner, en mängd bilder och interaktiva övningar som ger eleverna ett bra stöd i inlärningen. Lärarversionerna innehåller dessutom planeringstips, lektionsförslag och förslag på lärarintroducerade uppgifter. Här finns också avsnittstest som du kan använda för att att testa om eleven har förstått de olika momenten och kan tillämpa sina kunskaper. Prova kostnadsfritt i 30 dagar och upptäck mer!

Svenska som andraspråk 1
Läs mer och prova

Svenska som andraspråk 2
Läs mer och prova