LEX Privatjuridik, fakta- och övningsbok, 5:e upplagan

Bok
Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här
Produkt

LEX är en läromedelsserie i juridik som täcker gymnasieskolans samtliga tre kurser i juridik. Läromedlen kan läsas av alla som är intresserade av juridik och fungerar även som introduktionslitteratur vid högskolestudier. Serien består av tryckta elevböcker och digitala läromedel.

LEX Privatjuridik, fakta- och övningsbok är utvecklad för gymnasiekursen Privatjuridik. Här behandlas rättsområden som är särskilt viktiga för privatpersoner. Elevernas förmåga att lösa problem av privatjuridisk karaktär utvecklas. De får insikt i rättsordningens roll i ett demokratiskt samhälle, samtidigt som de övar förmågan att diskutera rättspolitiska och etiska frågor.

Denna femte upplaga har uppdaterats med det senaste på privatjuridikens område såsom till exempel vad som gäller i och med den nya konsumentköplagen.  Läromedlet har också utökats med fler övningsuppgifter i de olika delarna: Rätt eller fel, Faktafrågor, Lagtext-övningar och Fall. Dessutom finns många nya, relevanta faktarutor.

LEX Privatjuridik, fakta- och övningsbok i korthet:
• utvecklad för gymnasiekursen Privatjuridik
• ger teoretisk kunskap och praktisk träning enligt juridisk metod
• ger insikt i rättsordningens roll i ett demokratiskt samhälle
• tränar elevernas förmåga att diskutera rättspolitiska och etiska frågor
 

  • Artikelnr : 51108711
  • Sidor : 388
  • Upplaga : 5.3
  • Utgivningsår : 2022
Om serien
LEX – juridik för gymnasium och vuxenutbildning

LEX Juridik

LEX är en läromedelsserie i juridik för gymnasium och vuxenutbildning. I serien finns läromedel för kurserna Privatjuridik, Affärsjuridik samt Rätten och samhället. Här förenas träning med praktik. Serien består av tryckta och digitala läromedel.

LEX för Privatjuridik, Affärsjuridik och Rätten och samhället 

  • Tillhandahåller teoretisk kunskap och praktisk träning enligt juridisk metod.
  • Ger insikt i rättsordningens roll i ett demokratiskt samhälle.
  •  Tränar elevernas förmåga att diskutera rättspolitiska och etiska frågor.
  • Gediget lärarmaterial med bildspel, lösningar, utvärderingar, rättsfall och mycket mer.

För dig som vill arbeta med tryckta läromedel!

I LEX-serien finns ett tryckt läromedel per kurs för Privatjuridik, Rätten och samhället samt Affärsjuridik. Här förenas träning med praktik på ett ypperligt sätt. Engagerande texter varvas med övningsuppgifter och djupare diskussionsfrågor. Eleverna tränas i att identifiera problem, söka och tolka relevant rättsregel och att tillämpa denna. Lärarmaterial till de tryckta böckerna hittar du i lärarversionerna av de digitala läromedlen. Här finns bildspel, lösningar, utvärderingar, rättsfall och mycket mer.

För dig som vill arbeta med digitala läromedel!

LEX digitala läromedel är heltäckande läromedel för respektive kurs. Här finns en rad smarta funktioner och extramaterial till både dig och dina elever. Engagerande texter varvas med självrättande övningar, rättsfall och exempel. Lärarversionen innehåller dessutom bildspel, lösningar, utvärderingar, rättsfall och mycket mer.

Recensioner

Del av recension publicerad i BTJ-häftet nr 20, 2022.
Lektör Sven Martinger

[…] Detta är den femte upplagan och tidigare upplagor bör bytas ut eftersom det skett en del förändringar, till exempel har ändringar i lagen om anställningsskydd tillkommit samt den nya konsumentköplagen. Boken har en föredömligt bra formgivning, den är lätt att hitta i med tydliga rubriker, styckeindelningar och faktarutor på färgad bakgrund. […] Användbarheten för målgruppen är stor eftersom språket är korrekt men lättillgängligt. […] Författarna Eva Lundberg, Mikael Pauli och Erik Öman har väl lyckats att skapa en användbar lärobok som kan väcka intresse för juridik och samhällsfrågor hos gymnasieelever och även ge viktiga kunskaper till andra intresserade som vill få juridiska grundkunskaper presenterade på ett lättillgängligt sätt. Eva Lundberg är gymnasielektor och har varit ämnesexpert i juridik hos Skolverket. Mikael Pauli är hovrättsassessor och rättssakkunnig vid Justitiedepartementet. Erik Öman är jurist och civilekonom och har bland annat arbetat med lagstiftningsutredningar på Regeringskansliet.

Helhetsbetyg: 4/5