Ord & Äventyr Läsebok åk 1A, Mysterier på Äppelstigen
Prova

Ord & Äventyr Läsebok åk 1A, Mysterier på Äppelstigen

Bok
Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här

Dags för ett nytt äventyr!

Ord & Äventyr är ett basläromedel i svenska för årskurs 1–3. Spännande äventyr med stor värme och humor väcker lusten för läsning och samtal. Utifrån berättelsen och språk-, läs-, och skrivinlärningen arbetar eleverna med uppgifter på olika nivåer.

I Ord & Äventyr för årskurs 1 ingår:
• Läsebok i tre nivåer
• Arbetsbok med bokstavsträning och varierade läs- och skrivuppgifter på olika nivåer.
• Lärarpaket med lärarhandledning, digitalt lärarstöd och digital träning för eleverna.

I Mysterier på Äppelstigen får vi följa vännerna Dima och Ville när de löser gåtan med den försvunna osten. De letar efter en råtta som Dima vill ha till husdjur, någon med lysande ögon dyker upp i trädgården och samtidigt tätnar mystiken kring en hemlighetsfull popstjärna som heter Sam Star. Alla verkar känna till honom – men var finns han?

Mysterier på Äppelstigen, finns i tre nivåer för att kunna möta elevers olika avkodningsnivå. Alla nivåer innehåller samma berättelse, bilder och sidindelning men textmängden och svårighetsgraden skiljer dem åt. Här får eleverna även möta beskrivande text, efterlysning och intervju.

Ord & Äventyr Läseboken 1A passar elever som inte har knäckt läskoden. Texten har kort ord- och meningslängd och en långsam progression. De flesta ord i varje kapitel består av bokstäver eller högfrekventa ord som eleven har mött i arbetsboken. På varje sida finns en bild som ger eleven ledtrådar till innehållet i texten.

Ord & Äventyr i korthet:
• En gemensam äventyrlig varm berättelse i olika tre nivåer som väcker lust till läsning
• Uppgifter på flera nivåer utifrån språk-, läs- och skrivinlärningen och berättelsen
• Lärarstöd med planeringar, digitala genomgångar och det du behöver för gemensamt och enskilt läsande och skrivande samt strukturerande samtal
• Stöd och inspiration kring hur du kan individanpassa och arbeta med kooperativt lärande
• Lättanvänd digital färdighetsträning för eleverna

Författare till Ord & Äventyr 1 Mysterier på Äppelstigen är Katarina Genar.
Katarina Genar är en populär barnboksförfattare som är känd för sina spännande böcker.
Hon har i många år varit verksam som skollogoped. Som barnboksförfattare anlitas hon av skolor för att inspirera elever till läsning och skrivning.

 • Artikelnr: 51100920
 • Sidor: 112
 • Upplaga: 1.6
 • Utgivningsår: 2020
 • Recensioner

  Del av recension publicerad i BTJ-häftet nr 11, 2020
  Lektör Teresa Vihtma

  Ord & äventyr handlar om Dima och hennes vänner och familj. I denna del försöker Dima och vännen Ville lösa gåtan med var osten på Dimas smörgås tog vägen. Ledtrådarna pekar mot en råtta, men mysteriet visar sig vara snårigare än så. Samtidigt försöker Dimas pappa hitta popstjärnan Sam Star för att intervjua och sedan skriva en artikel. Kommer de lyckas? 

  Boken är skriven för barn som ännu inte lärt sig läsa och går i årskurs1-3 på lågstadiet. Den fungerar troligtvis bäst när den kombineras med det övningsmaterial som finns tillgängligt, men kan även läsas högt hemma. /…/ Illustrationerna av Anna Sjölin är färgglada och fungerar även de som stöd för barnet. Själva historien är spännande och tilltalande för den årsgrupp den riktar sig till, vilket gör inlärningen lättare. Den innehåller även exempel på beskrivande texter. 

  Detta är en väl genomtänkt och pedagogisk bok gjord för att lära barn att läsa. Katarina Genar har använt sig av såväl sina författarerfarenheter som de lärdomar hon gjort under sin bana som skollogoped. Ett utmärkt läromedel!

  Helhetsbetyg: 5/5
   

Ord & Äventyr – svenska för 1-3

Dags för ett nytt äventyr!

Ord & Äventyr är en ny serie för årskurs 1–3. Spännande äventyr med stor värme och humor väcker lusten för läsning och samtal. Enkelt att individanpassa med läsebok och arbetsuppgifter i flera nivåer. 

Mer om serien