Ord & Äventyr Läsebok åk 1B, Mysterier på Äppelstigen
Prova

Ord & Äventyr Läsebok åk 1B, Mysterier på Äppelstigen

Bok
Vi säljer ej till elever/privatpersoner, läs mer här

Dags för ett nytt äventyr!

Ord & Äventyr är ett basläromedel i svenska för årskurs 1–3. Spännande äventyr med stor värme och humor väcker lusten för läsning och samtal. Utifrån berättelsen och språk-, läs-, och skrivinlärningen arbetar eleverna med uppgifter på olika nivåer.

I Ord & Äventyr för årskurs 1 ingår:
• Läsebok i tre nivåer
• Arbetsbok med bokstavsträning och varierade läs- och skrivuppgifter på olika nivåer.
• Lärarpaket med lärarhandledning, digitalt lärarstöd och digital träning för eleverna.

I Mysterier på Äppelstigen får vi följa vännerna Dima och Ville när de löser gåtan med den försvunna osten. De letar efter en råtta som Dima vill ha till husdjur, någon med lysande ögon dyker upp i trädgården och samtidigt tätnar mystiken kring en hemlighetsfull popstjärna som heter Sam Star. Alla verkar känna till honom – men var finns han?

Mysterier på Äppelstigen, finns i tre nivåer för att kunna möta elevers olika avkodningsnivå. Alla nivåer innehåller samma berättelse, bilder och sidindelning men textmängden och svårighetsgraden skiljer dem åt. Här får eleverna förutom den berättande texten även möta beskrivande text, efterlysning och intervju.

Ord & Äventyr Läseboken 1B passar elever som kan läsa enkla meningar med hjälp av ljudningsstrategin och till viss del med ortografisk helordsläsning (direkt avläsning av ord). Texten har något mindre storlek och lite längre meningar än i A-boken. I B-boken finns en bild på varje sida som ger eleven ledtrådar till innehållet i texten.

Ord & Äventyr i korthet:
• En gemensam äventyrlig varm berättelse i olika tre nivåer som väcker lust till läsning
• Uppgifter på flera nivåer utifrån språk-, läs- och skrivinlärningen och berättelsen
• Lärarstöd med planeringar, digitala genomgångar och det du behöver för gemensamt och enskilt läsande och skrivande samt strukturerande samtal
• Stöd och inspiration kring hur du kan individanpassa och arbeta med kooperativt lärande
• Lättanvänd digital färdighetsträning för eleverna

Författare till Ord & Äventyr 1 Mysterier på Äppelstigen är Katarina Genar.
Katarina Genar är en populär barnboksförfattare som är känd för sina spännande böcker.
Hon har i många år varit verksam som skollogoped. Som barnboksförfattare anlitas hon av skolor för att inspirera elever till läsning och skrivning.

 • Artikelnr: 51100937
 • Sidor: 112
 • Upplaga: 1.4
 • Utgivningsår: 2020
 • Extramaterial
 • Recensioner

  Del av recension publicerad i BTJ-häftet nr 12, 2020
  Lektör Teresa Vihtma

  En dag försvinner Dimas ostskiva spårlöst. Finns det möjligtvis en råtta i huset? Eller är det lillebror Mios mjukiskanin Ninen som är skyldig? Tillsammans med sina vänner Ville och Eriz bestämmer sig Dima för att lösa mysteriet. Samtidigt som vännerna letar efter osttjuven försöker Dimas pappa hitta rockstjärnan Sam Star.
  /…/ 
  Ord & äventyr, 1 B, Mysterier på Äppelstigen är en lärobok som fungerar bäst tillsammans med den övningsbok som hör till den. Denna version är skriven för barn som lärt sig läsa enkla meningar och består av text med längre meningar och utan bildstöd i texten. 

  Boken består av såväl en spännande historia som faktatexter. Själva berättelsen är väl anpassad för åldersgruppen och lockar barnen till att läsa. Författaren Katarina Genar har stor erfarenhet av att arbeta i skolan som skollogoped och har utnyttjat denna för att skriva en pedagogisk och genomtänkt lärobok. Illustrationerna av Anna Sjölin ger gott om ledtrådar och fungerar som ett effektivt stöd för läsaren. Sammantaget är det en mycket bra läsebok som låter barnet träna på den nivå han eller hon befinner sig på.

  Helhetsbetyg: 5/5

Ord & Äventyr – svenska för 1-3

Dags för ett nytt äventyr!

Ord & Äventyr är en ny serie för årskurs 1–3. Spännande äventyr med stor värme och humor väcker lusten för läsning och samtal. Enkelt att individanpassa med läsebok och arbetsuppgifter i flera nivåer. 

Mer om serien