Nio av tio lärare rekommenderar Gleerups digitala läromedel   2017-06-16 | Gleerups

Nio av tio lärare rekommenderar Gleerups digitala läromedel  

2017-06-16

Användningen av digitala läromedel ökar kraftigt i takt med att allt fler skolor blir helt digitala. Så många som nio av tio, 90 procent, av de lärare som använder Gleerups digitala läromedel uppger att de skulle rekommendera dem till en kollega. 

– Fördelarna med ett digitalt läromedlen är många. Det är alltid aktuellt och uppdaterat vilket innebär att jag som pedagog inte behöver lägga tid på att själv göra research, säger Robert Pettersson, lärare på Montessori Bjerred, i Lomma.  

Nära samarbete med lärare
Varje år genomför Gleerups en enkätundersökning bland lärare som använder Gleerups digitala läromedel.

– I utvecklingen av våra digitala läromedel jobbar vi i ett nära samarbete med elever, lärare och skolledare från hela landet. Att göra användarundersökningar är en självklar del i detta, säger Marcus Ander, konceptutvecklare för Gleerups digitala läromedel.  

Den senaste undersökningen visar att lärarna är mycket nöjda med Gleerups digitala läromedel.

– Så många som 90 procent av användarna skulle rekommendera Gleerups digitala läromedel till en kollega. Det är vi naturligtvis jättestolta över, säger Marcus.  

Allt på ett ställe
I undersökningen svarar lärarna på vilka de största fördelarna är med Gleerups digitala läromedel. Framförallt framhålls smidigheten och att ha alla läromedel samlade på ett ställe.  

– För mig är Gleerups digitala läromedel en fantastisk tidssparare. För eleven finns läromedlen bara ett knapptryck bort. Elever som tidigare glömt läroböcker hemma har nu tillgång till alla sina läromedel i sin dator, säger Maria Schedvin, på Oxievångskolan i Malmö. 

Ny version av Gleerups digitala läromedel
Lagom till höstterminen kommer en helt ny version av Gleerups digitala läromedel, med uppdaterat innehåll, ny design och många nya funktioner. 

– När vi har utvecklat de nya funktionerna har vi utgått från respons vi fått från elever, lärare och skolledare som redan använder Gleerups digitala läromedel. Den nya funktionen delad vy innebär att du kan vara på två ställen samtidigt i det digitala läromedlet utan att tappa orienteringen. Detta är något som efterfrågats och det känns jätteroligt att nu kunna presentera, säger Marcus.

Ny lärarplanering 
Nytt på topp-fem-listan för vad lärarna uppskattar bäst i Gleerups digitala läromedel är lärarmaterialet.  
– I den nya versionen har vi gjort lärarmaterialet ännu mer lättillgängligt och även skapat ett helt nytt planeringsverktyg. Här bygger du som lärare egna planeringar och teman. Genom att kombinera eget material, filmer och länkar kan du anpassa läromedlet efter vad som passar dig och din undervisning, säger Marcus 

Filmer och animationer får högt betyg  
Annat som får högt betyg i Gleerups digitala läromedel är de många övningarna, bedömning och uppföljning, möjligheten att kunna lyssna till innehållet och alla filmer och animationer. 

– Gleerups digitala läromedel har blivit oumbärliga i min undervisning. Det är fantastiskt att kunna få upp läromedlet direkt på vita tavlan, förstora upp ett diagram eller en formel och rita och skriva så mycket jag vill runt omkring. De korta filmerna som finns använder jag regelbundet eftersom de är tydliga och långsamma. Tempot är bra eftersom även de svagare eleverna har en chans att hänga med, säger Jenny Archer på Stockholm Science and Innovation School i Kista.

Nytt sätt att navigera 
Ett önskemål har varit att enklare få överblick i läromedlet. Genom ett nytt sätt att navigera skapas nu en förbättrad översikt av innehållet.

– Du kommer att kunna välja mellan den klassiska textbaserade innehållsförteckningen och en ny visuell översikt.  Här visas innehållet utifrån avsnitt eller medietyp. Olika sätt passar olika situationer. Dessutom är allt sökbart, säger Marcus.

– Vi strävar ständigt efter att erbjuda ett kvalitetsinnehåll med både bredd och djup i alla ämnen, vilket lärarna bekräftar värdet av. I de nya digitala läromedlen har vi dessutom nyttjat de digitala möjligheterna fullt ut, avslutar Marcus. 

Fram till augusti när alla Gleerups nya läromedel lanseras har du som lärare eller skolledare möjlighet att prova de läromedel som är klara kostnadsfritt.

 

Kategorier: Grundskola, Gymnasium, Digital skola, Digitala läromedel

Kommentera

 

* Obligatoriska fält

Jag godkänner villkoren genom att skicka kommentaren.